NyheterTennis

Nykomlingen Malmö TK inledde säsongen med oavgjort

Malmö Tennisklubb:s, damlag som är nykomlingar i division 1 södra, inledde säsongen med att spela oavgjort mot Påvelunds TBK på bortaplan. Premiärmatchen slutade 2-2.

MTK inledde med att förlora en jämn dubbelmatch med 4-6, 4-6 där sju förlorade ”no add” blev avgörande för vilket par som skulle avgå med segern. Därefter plockade MTK-damerna två av tre singelmatcher.

På förstasingeln visade Isabelle Mårtensson att hennes fina höstform är intakt. Hon har spelat två raka finaler i Vintertouren och besegrade nu Påvelunds etta Ine Soltveit Stangei raka set, trots underläge med 0-5 i andra set. Hemmalaget Påvelund mönstrade två av Norges bästa juniorer på första- och andrasingeln. Anna Opitz fick ge sig med klara siffror på andrasingeln mot en starkt spelande Emely Kahrs och sedan kunde Jonna Opitz säkra MTK:s poäng genom att besegra Frida Alsterheim.

Det var små marginaler i dubbeln och det kunde lika gärna blivit vi som vann den matchen. Isabelles vändning i andra set är stark. Annas motståndare var för bra och själv låg jag under med 3-4 i andra set så totalt känns oavgjort rättvist denna gång mot ett starkt Påvelund. Jag tycker det är bra gjort att ta en poäng mot dem, sammanfattar Jonna Opitz som var spelande kapten under helgen i ett pressutskick.

För Malmö TK gäller härnäst en intensiv helg på ”hemmaplan” i Skåne. På lördag är det hemmapremiär mot Vetlanda och sen väntar ATL i Lund på söndagen.

Påvelunds TBK – Malmö TK

DS1 Ine Soltveit Stange – Isabella Mårtensson 2-6, 5,7
DS2 Emely Kahrs – Anna Opitz 6-0, 6-1
DS3 Frida Alsterhem – Jonna Opitz 1-6, 4-6
DD Olga Borodulina/Ine Soltveit Stange – Isabella Mårtensson/Anna Opitz 6-4, 6-4

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close