HandbollHK MalmöNyheter

Till slut fick HK Malmö den viktiga bekväma resan mot Varberg

HK Malmö vann till slut med 30-23 mot jumbon i Handbollsligan Varberg efter att ha kommit under med 1-5 och fått ägna hela den första halvleken åt att komma ifatt. I den andra halvleken tog dock styrkan ut sin rätt och tränaren Stian Tönnesen kunde avsluta med Tim Hilding (född -00), Linus Svensson (-00) och Elias Hall (-02) samtidigt på planen.

– Vi kunde rotera en hel del och så blir det även mot LUGI på torsdag för redan på lördag väntar Europamatch mot Füchse Berlin, konstaterade HK Malmö-tränaren och kunde inte låta bli att kritisera programmet.

– Förbundet tycker att vi ska satsa på matcherna i Europa, men de gör inte mycket för att hjälpa oss. 40 timmar mellan LUGI- och Berlin-matcherna gör det mycket svårare. Vi satsar på att vinna alla matcher vi spelar, men omständigheterna gör att vi måste anpassa laget.

Hur mycket bättre hade det varit att spela söndag-onsdag-lördag?

– Väldigt mycket bättre. Men de som sätter programmet tänker tyvärr inte så…

I 50 minuter var HK Malmö det bättre laget mot HK Varberg, men nykomlingen var alltså innan dess loss till 5-1 och missade ett öppet läge till 6-1.

Varberg anpassade för övrigt också laget och ställde upp utan Daniel Lindgren och ett par spelare med små skavanker. Anledningen, som man inte hymlade med, var att nästa omgångs match mot OV Helsingborg är prioriterad. Det är då poängen ska tas.

I HK Malmö glänste Filip Berentsen (bilden) som de två senaste säsongerna spelat just i Varberg. Han satte dit åtta mål och ju längre matchen gick desto högre blev hans utdelning. Ett tag stoppade kompisen i Varbergs mål Viktor Bergström det mesta.

– De startade väldigt hungrigt och fick bra träff. Men sedan höjde vi nivån. Om vi inte gjort det hade vi absolut kunnat förlora matchen, konstaterade han och fortsatte.

– I pausen sa vi att vi ledde med två bollar trots den dåliga starten och att det bara var att köra vidare. Det väntar två härliga matcher, först revansch mot LUGI och sedan en stor utmaning. För mig var det kul att kunna göra en bra match mot just Varberg. Idag fick jag spela mycket och då är det lättare att komma in i matchen, påpekade han.

Publiksiffran var riktigt vass: 1 296 åskådare.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close