skanesport_desktop-panorama-1

InnebandyMalmö FBC

Tvingas avsluta karriären: ”Gör oerhört ont”

Det var i slutet på oktober som John Johansson åkte på sin andra knäskada sedan förra vintern. En skada så allvarlig att han nu tvingas avsluta innebandykarriären – 23 år gammal. 
– Det är såklart oerhört tråkigt, detta, säger han. 

Malmö FBC-spelaren hade nyligen återhämtat sig från en tidigare skada, genomlidit en utdragen rehab, och var äntligen tillbaka i spel. Men tiden på plan blev kortvarig.

I mötet med Fristad som John Johansson hamnade i en situation vid sargen, vände om och där hans knä i rörelsen vek sig på ett oortodoxt sätt. Malmö-spelaren kände direkt att det var illa.

– Jag drog ju korsbandet förra vintern, och insåg direkt när det hände igen att det var av. Jag visste att det skulle vara allvarligt – men att det skulle tvinga mig att sluta trodde jag väl inte där och då, berättar John Johansson.

Beslutet att lägga av grundar sig till största del på den inrådan han fick av läkaren.

– Jag vill kunna vara aktiv när jag är äldre. Så därför var det ett tufft men samtidigt självklart beslut. Någonstans måste man inse att det fins andra saker i livet än innebandy. Läkaren sa att det var det bästa beslut jag tagit i mitt liv – men enkelt var det inte.

Hur har tiden sedan händelsen varit?

–  Det har varit väldigt tufft. När jag väl fick beskedet så var det en stor chock. Innebandy är en enort stor del av mitt liv, och att då få beskedet att jag måste lägga ner är ju otroligt jobbigt. Det gör såklart väldigt ont i mig att det behövde sluta så här.

En aspekt som planterar ytterligare en tagg i John Johanssons bröst är skadans timing. 23-åringen hade stått för en bra fjolårssäsong, och var fast besluten om att upprepa det.

– Jag hade verkligen sett fram emot den här säsongen. Jag kände att jag hade utvecklats mycket, att jag tagit en större roll i laget. Där av gör det lite extra ont, faktiskt.

John Johansson kom från Vetlanda till Malmö FBC för tre år sedan. Han beskriver sin tid i klubben som väldigt positiv, och att han nu lämnar laget med många fina minnen.

– Det är ju inte bara innebandyn som försvinner. Även min dagliga kontakt med spelarna i laget. Jag kommer absolut försöka hålla kontakten med dem så gott det går. Jag kommer även följa lagets matcher, säger John Johansson.

Det aktiva innebandyutövandet må vara över för John Johansson. Men vid sidan av planen är han i färd med att utbilda sig till fysioterapeut – kunskaper han hoppas kunna utnyttja inom innebandyn.

– Det är väl en tanke att jag vill ta mig in i lagidrotten igen. Det är något jag redan nu funderar på. Som det känns nu vill jag absolut ta mig tillbaka, och då kan detta vara en väg in.

 

Joel Ask

Artikelbild: Mikael Bengtsson/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close