skanesport_desktop-panorama-1

IK PanternIshockeyNyheter

Malmö-derby i Kirseberg: ”Alltid bra tryck”

Säsongens andra Malmö-derby mellan kombattanterna IK Pantern och Limhamn Hockey äger under onsdagen rum i Kirsebergs ishall. En av platserna där den tolfte spelaren ofta glänser.
– Vi har fantastiska supportrar som följer oss överallt, säger Pantern-tränaren Joakim Tillgren. 

Det historiska första derbyt på flera decennier utspelade sig i Limhamn i mitten på oktober. Hallen fylldes av folk, till stor del Pantern-supportrar, och de fick se sitt lag vinna med 5-1.

– Ja, vi hade nog merparten med oss som Pantern-sympatisörer. Det är fantastiskt kul, och även viktigt.De skapar alltid bra tryck. Grabbarna och spelarna blir ju glada av det. Det är beundransvärt att de orkar med att även vara på våra bortamatcher, säger Joakim Tillgren.

Nu är det derbydags igen. Och Pantern-tränaren väntar sig ett hämndlystet Limhamn.

– Däremot tror jag att Limhamn kommer få det tufft framöver, så de vill nog gärna göra en bra match mot oss, säger han.

5-1 i Panterns favör senast – hur slutar derbyt denna gång? Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån

Trots derby finner Tillgren tändvätska i sitt lags senaste matcher. Mot Åstorp fick laget kämpa sig till en slutgiltig seger, och mot Glimma senast kom säsongens andra förlust.

– Vi är lite revanschsugna sedan i söndags. Båda matcherna tycker jag – från min synvinkel, hur jag ser det – att vi var relativt överlägsna i båda matcherna. Vi skjuter otroligt mycket, men målen har inte kommit.

– Jag känner mig varken stressad eller besviken. Vi kan inte mer än att skjuta 57 skott. Sen får vi ha respekt för att vi möter duktiga målvakter, tillägger Tillgren.

Men är du okej med vad ni presterat på sistone?

– Ibland kan jag känna att när man är så överlägsna som vi har varit, att man tappar lite grann av det defensiva tänket. Ska vi spela Alltrean så blir det tufft.

Har ni pratat om det?

– Ja, vi hade ett möte med spelarna, där vi pratade om hur vi ska spela och tänka. Samtidigt har jag sagt från början att det är först efter nyår som vi ska vara som bäst. Så, nä, det känns lugnt.

Den förre Malmö Redhawks-backen Jens Olsson har gjort ett träningspass med Pantern. Det har pratas om att Olsson skulle vara tillgänglig för Pantern att använda – men Tillgren tonar ner dessa spekulationer.

– Han har gjort ett pass med oss, och han ville bara vara med och träna. Jens och jag har känt varandra länge, och ingen skulle bli gladare än jag om han ville spela med oss. Men det är helt upp till honom – och han har sagt nä.

 

Joel Ask

Artikelbild: Avdo Bilkanovic

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close