IshockeyKristianstad IKNyheter

Dennis Svensson har hittat hem i Kristianstad IK

Under förra säsongen lämnade Dennis Svensson hockeyallsvensk bottenstrid och IK Pantern för SM-finalspel med Djurgårdens IF. Denna säsong har forwarden kommit hem – till Kristianstad IK.
– Jag känner stort förtroende här – inte mycket att klaga på, säger han. 

Den inledande tredjedelen Hockeyallsvenskan är passerad. I serietabellen återfinns Kristianstad IK på sjunde plats – ett skikt få spått på förhand. Många tycks förvånade – men hemvändande nyförvärvet Dennis Svensson manar till lugn.

– Det känns som vi fått en väldigt bra start. Vi har en tro i laget på att vi kan slå alla lag. Jag tycker ändå vi har ett lag som kan vara med och mäta sig med de bästa. Ger vi allt i varje match under säsongen, så kan vi absolut vara med och slåss i toppen, säger KIK-forwarden Dennis Svensson.

27-årige Svensson menar att det är förhandstipsen hellre än KIK:s prestationer som stuckit ut mest.

– Jag tycker att vi varit underskrivna inför säsongen. Folk har nog inte tagit oss på allvar. Men jag tycker bevisat vad vi sitter på för kvalitéer i laget, menar han.

Vad ligger bakom er fina start, tror du?

– Förutom att vi är ett bra lag, så är det väl att vi är otroligt skridskostarka. Vi åker ner de flesta lag, och det säger många som man pratar med, att ”fan vad ni kör”, liksom. Sen visar statistiken att vi är ett väldigt bra lag i tredjeperioderna. Vi kör på mycket med fysen – och det är väl en av anledningarna.

Dennis Svensson om tiden i Djurgården: ”Lite som en dröm”

Fjolårssäsongen då? Jo. För Dennis Svensson var den något utöver det vanliga. Under hösten och vintern ingick han i ett Pantern som – både ekonomiskt och sportsligt – kämpade för att hålla sig flytande i Hockeyallsvenskan.
Men när våren var i antågande fick forwarden beskedet om SM-guldaspirerande Djurgårdens intresse för hans tjänster.
En flytt som blev verklighet.

–  Det var ju lite som en dröm att få spela slutspel, och för första gången i min karriär få vara med om att vinna någonting. Sen att det var Djurgården, med alla fans och allt runtomkring, var häftigt, säger Dennis Svensson.

Blev du förvånad över deras intresse?

– Det var blandade känslor. Jag hade ju inte haft min bästa säsong i Pantern, direkt. Så jag var väl lite misstroende mot mig själv. Men min agent intalade mig att det var de som ville ha mig, inte jag som hörde av mig till dem. och då såg jag det som ett roligt äventyr och en möjlighet att utvecklas i en bra miljö.

Väl där fick du en del speltid. 

– Ja, jag hade väl lite ”tur” med skador på andra spelare, vilket öppnade för mig. Jag spelade en hel del, och i efterhand känns det som ett bra beslut.

Fjolårssäsongen kröntes med SM-finalspel med Djurgården. Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån

Läs mer här! KIK-tränaren om starten: ”Viktigt att ta poäng direkt”

Har hittat glädjen i Kristianstad

När Pantern av ekonomiska skäl upplöstes blev Dennis Svensson en av många som fick se sig om efter nya alternativ. En förlängning med Djurgården visade sig aldrig aktuell.

– Jag vet inte vad som hände… Min agent pratade väl lite med dem, men sen blev det inget mer. Och då var det bara att söka sig vidare. Det är klart att jag ville stanna, säger Dennis Svensson.

…och en flytt till Kristianstad var heller aldrig självklar.

– Jag blev såklart väldigt glad när de tog steget upp i våras. Samtidigt visste jag att det var först då som det skulle vara aktuellt för mig att gå till KIK. Jag ville ju spela så högt upp som möjligt. Och jag tänkte väl på att antingen stanna i Sverige eller åka utomlands. Men jag kände att jag har mer att ge inom svensk hockey. Och med tiden så utvecklades en dialog med Kristianstad – och så blev det.

Var du i kontakt med några andra klubbar?

– Ja. Men jag gillade verkligen det jag hörde från Kristianstad. De sa att de trodde på mig, att jag skulle få mycket förtroende. Jag kände att jag skulle hitta glädjen till hockeyn igen, och då var det ett enkelt val.

Samtidigt som Hockeyallsvenskan snurrar vidare på högsta frekvens har Dennis Svensson hunnit landa och funnit ro i Kristianstad.

– Ja, absolut. Det är min moderklubb, och allt vad det innebär. Det betyder väldigt mycket att få vara med på den här resan och att få ett stort förtroende. Jag känner fått en stor roll, får spela mest av alla forwards. Det är inte mycket att klaga på. Nu är det bara upp till mig att ge tillbaka, säger Dennis Svensson med eftertryck.

 

Dennis Svensson
Ålder: 27
Position: Forward
Klubbar: Osby, Halmstad, Pantern, Karlskrona, Djurgården, Kristianstad
Statistik 2019/2020: 5+5 på 18 matcher

 

Joel Ask

Artikelbild: Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close