IK PanternIshockey

Pantern körde över Limhamn i hemmaderbyt

De som trodde på hård kamp och dramatik blev tidigt besvikna. Pantern drog ifrån direkt i Malmöderbyt i Kirseberg, och gick i mål med segersiffrorna 12-1. 

Två mål skiljde lagen åt – 3-1 – efter den första perioden – sen la Pantern i ytterligare en växel. Fem mål i den andra perioden följdes upp av fyra i den tredje.
Kvällens derby var inget annat än en maktdemonstration.

– Trots att motståndarna inte bjöd upp till något spel, så tycker jag vi gör en bra match. Vi går ut väldigt hårt och var spelförande, som vi vill göra. En bra match från alla i laget, sa Pantern-forwarden Filip Rubensson efteråt.

Pantern kom till derbyt med två tuffa matcher i bagaget. En seger och en förlust, förvisso, men där effektiviteten saknats. Ikväll var den ständigt närvarande för Pantern.

– Det var skönt att få rejäl utdelning idag. Vi har skjutit mycket tidigare men inte fått med oss målen, sa Rubensson – som stod för tre mål ikväll.

Var det skönt att verkligen sätta punkt för en tyngre period?

– Ja, verkligen. Vi hade ju att ordentligt snack efter Glimma-matchen, och därefter en mycket bra träning. Det kändes att alla var med från början idag. Nä, bra av laget.

Din formation var produkt ikväll – hur känns formen för egen del?

– Det kändes bra idag, absolut. Jag var väldigt trött innan matchen faktiskt, då jag kom direkt från jobb. Men det kändes bra i benen, och vi hade bra fart och tempo i vår formation. Mina kedjekamrater gjorde det också fantastiskt bra idag.

Segern skickar Pantern upp i, på poäng, delad serieledning med Halmstad – som dock har en match tillgodo.

 

Joel Ask

Artikelbild: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close