skanesport_desktop-panorama-1

HandbollHK MalmöNyheter

Nybygget HK Malmö lägger bitarna för framtiden

HK Malmö återfinns i toppen av Division 2 Södra. Detta trots flera värvningar och en ny huvudtränare har laget lyckats prestera – och siktar nu högt.
– Vi vill göra en resa med damerna, precis som med herrarna, säger nye tränaren Ola Kristiansson.

HK Malmö har ett uttalat mål att föreningens damlag ska vistas i en av de högsta serierna inom tre år. Nye huvudtränaren Ola Kristiansson var en av många bitar till säsongens lagbygge – dock tveklöst den mest bärande.

– Jag såg det som en väldigt rolig utmaning att komma hit. Jag har varit i LUGI ett bra tag – men när HK Malmö hörde av sig och berättade om sin vision, då lät det väldigt lockande. Man har gjort den här resan med herrarna, och nu har man börjat bygga något på damsidan. Hela det tankesättet kändes jättekul, säger Ola Kristiansson.

Vilken ser du som den stora utmaningen så här långt?

– Det är ju just det att vi ska lära känna varandra, hitta varandra. Det tar tid att få ihop ett nytt lag. Men jag tycker att ju fler matcher vi får, desto bättre blir det. Det tar sin tid, men vi är där jag förväntade mig.

Med fem segrar på de inledande sju matcherna skuggar HK Malmö Helsingborg i toppen.

– Vi har haft en bra inledning. Med tanke på allt som är nytt; många spelare och jag, så måste vi förstå att det tar tid att lära känna varandra, säger Ola Kristiansson.

Har inledningen varit i paritet med era förväntningar?

– Ja, men det tycker jag. Division 2 är en bra serie med många bra matcher. En väldigt jämn och utvecklande serie som är svår att förutspå. Men som svar på din fråga så tycker jag att vi ligger där man kan förvänta sig.

Offensivt finns det inte mycket att klaga på i Malmö-lagets spel. Men framförallt är det defensiven som framhålls när den fina säsongsinledning dissekeras.

– Försvarsspelet har varit mycket bra, ja. Sen får man inte glömma att vi gjort en hel del mål, och det ska vi fortsätta jobba med. Försvaret sitter där, det vet vi, betonar Ola Kristiansson.

 

Joel Ask

Artikelbild: Peter Lindblad

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close