FotbollIFK MalmöNyheter

Roger Nilsson ansluter till IFK Malmös tränarstab

Efter att Nils-Erik Persson lämnat har IFK Malmö deklarerat Per Harrysson och Jan Strandberg som klubben nya tränarkonstellation. Nu kan Skånesport berätta att Roger Nilsson lämnar Vellinge IF för att ansluta till Malmö-lagets tränarstab. 

– Det känns väldigt inspirerande att komma hit. Det är en klubb med bra visioner som jag ser väldigt mycket fram emot att arbeta i, säger Roger Nilsson, som skrivit på ett treårskontrakt med IFK Malmö. 

Roger Nilsson kom till Vellinge IF under hösten 2015. Den här säsongen stod hans lag för en imponerande prestation, när man avancerade till Division 3 i överlägsen stil. 

– Det är klart att det inte var ett lätt beslut. Jag har ju trivts fantastiskt bra i Vellinge, och vi har en fantastisk säsong bakom oss. Det hade varit kul att följa med Vellinge upp i trean, såklart, men samtidigt var detta ett erbjudande som jag inte kunde tacka nej till. En möjlighet att hamna i en organisation som tänker långsiktigt. Ett lag som vill bli ett topplag i tvåan, och även nå högre vad det lider. En oerhört rolig utmaning, säger han. 

Som spelare har Roger Nilsson sju säsonger bakom sig i just IFK Malmö.

– Jag känner lite folk runtomkring och känner mig trygg i miljön i klubben. Det känns bara positivt. 

Hur ser du på samarbetet med Per Harrysson och Jan Strandberg?

– Jag känner Per väl, och det ska bli väldigt kul att jobba med honom. Det är väl vi som är ytterst ansvariga, sen så är Jan med i organisationen med fokus på träningar. 

 

Joel Ask

Artikelbild. Skånesport

Relaterade artiklar

Back to top button
Close