IshockeyNyheterRedhawks

Seger i omstarten för Redhawks: “Väldigt viktigt”

Malmö Redhawks föregick landslagsuppehållet med ett par mindre lovande insatser. Men ikväll mot Oskarshamn visade man spelglädje och kosekvens. 
– En mycket bra insats från hela laget, sa Emil Sylvegård efter 4-1-segern. 

Formen hade pendlat för Redhawks under inledningen. Inkonsekvensen i såväl spel som poängskörd hade endast fört laget till en niondeplats inför kvällens omgång.

Mot Oskarshamn skulle Redhawks visa att ny kula var påbörjad. 4-1- segern togs efter en gedigen insats, där flera spelare visade framfötterna.

– Jag tycker vi gör en bra match. Alla steppar upp och visar att vi är ett bra lag. De lever lite på våra misstag, men överlag tycker jag det var en skön vinst, sa Emil Sylvegård, som blev målskytt, efteråt.

– Idag var vi det laget vi vill vara, inte varannan. Det gäller för oss att alltid följa vårt spelsystem för att bli ett svårslaget och jämt presterande lag, tillade han.

Just Sylvegård har varit rubrikernas man de senaste dagarna. Den omtalade förlängningen med Redhawks blev till slut verklighet – samtidigt var den 26-årige forwarden nyligen ute på nytt landslagsäventyr.

– Det är klart det är viktigt att få göra mål. Jag kommer tillbaka från landslaget med bra självförtroende, och har gjort det bra där. Jag försöker bara rida på den boosten man får därifrån.

Är det viktigt att producera direkt efter kontraktsskrivningen?

– Hehe. Ja, men det är det. Bara för man signat nytt så är man inte nöjd för det. Klubben vet att jag vill mer och att jag aldrig är nöjd. Jag vill driva både mig själv och detta laget framåt mot framgångar. Förhoppningsvis blir det fler mål snart.

 

Joel Ask

Artikelbild: Christian Örnberg/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close