NyheterTennis

Tung bortaseger för Fair Plays herrar – fortsatt full pott

Fair Play TK tog en tung bortaseger mot fjolårsfinalisten Upsala TK. Gustav Hansson spikade 6-0-segern i elitseriematchen när han besegrade Kenzo Koistila Larsson med 6-1, 6-1 på tredjesingeln.

Gästerna från Malmö fick en kanonstart och hade ledningen med 2-0 efter dubblarna. Filip Bergevi/Florian Lakat besegrade Daniel Berta/Daniel Windahl med 6-2, 6-4 och Gustav Hansson/Linus Frost tog hem den andradubbeln i supertiebreak. 5-7, 6-4, 10-7 skrevs setsiffrorna till mot Erik Chvojka/Kenzo Koistila Larsson.

I singelspelet bjöd Fair Play på härlig tennis. Florian Lakat slog Daniel Windahl, som debuterade för UTK, med 6-3, 6-0. Gustav Hansson säkrade bortasegern efter en ny gedigen insats. Filip Bergevi vann förstasingeln mot Erik Chvojka i raka set, 6-3, 6-3 , och Linus Frost fastställde slutresultat när han slog Jeiden Saidizand med 6-2, 6-4.

– En godkänd insats. Filip och Florian spelade riktigt bra i dubbeln. Det var stabila insatser av alla i dag. Det är ändå en lång resa och bortamatch, men killarna gjorde jobbet, säger Fair Play-coachen Robin Borg i ett pressutskick efter 6-0-segern.

Fair Play TK är ett av tre lag med full pott efter två omgångar. Närmast väntar ett riktigt tungviktsmöte. På söndag kommer tabelltvåan Solna TK till Fair Play Stadion – ett lag som besegrade Fair Play förra året.

Foto: Fair Play

Upsala TK-Fair Play TK 0-6

S1: Erik Chvojka-Filip Bergevi 3-6, 3-6

S2: Daniel Windahl-Florian Lakat 3-6, 0-6

S3: Kenzo Koistila Larsson-Gustav Hansson 1-6, 1-6

S4: Jeden Saidizand-Linus Frost 2-6, 4-6

D1: Daniel Berta/Daniel Windahl-Filip Bergevi/Florian Lakat 2-6, 4-6

D2: Erik Chvojka/Kenzo Koistila Larsson-Gustav Hansson/Linus Frost 7-5, 4-6, 7-10

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close