skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Niklas Olsson i Åkarps IF ”Målet och inställningen är alltid att vinna”

Åkarps IF har nu klart med ny tränarstab inför säsongen 2020. Sedan tidigare är huvudtränare för klubben kommande år Eremal Zejnullahu. Nu är det också klart med Niklas Olsson som spelande assisterande tränare.

Niklas kommer närmast från GIF Nike som kvalade mot halländska Laholm där man förlorade.

Det gick inte hela vägen denna gången?

-Tyvärr inte, vi skapade flest målchanser och var spelförande i båda mötena men gör man inte mål på sina chanser så är det omöjligt att vinna fotbollsmatcher helt enkelt.

Från GIF Nike till Åkarps IF, vad fick dig att hoppa på detta uppdraget? 

-Jag har de senaste åren tänkt att en roll som spelande tränare kunde vara något för mig.
När sedan Åkarp kontaktade mig och erbjöd mig just den rollen så blev jag såklart intresserad. Efter några möten med både Eremal och klubben så bestämde jag mig.

Både klubben och Eremal har visat tydligt hur mycket de tror på detta så det ska bli riktigt kul att sätta igång.

Vad tror du om samarbetet mellan dig och Eremal?

-Vi ser på fotboll på liknande sätt och jag är övertygad om att det kommer fungera bra.
Eremal känner klubben och spelarna sedan innan så jag hoppas att jag kan komma in och tillsammans med honom fortsätta utveckla spelare och laget.

Vad har du för erfarenhet av just tränarrollen?

-Jag har ingen erfarenhet av just tränarrollen, dock så har jag en chefsposition i mitt arbete och har varit lagkapten i många år så jag är van vid att leda en grupp.

Vad hoppas du som spelare tränare kunna bidra med till laget?

-Jag kommer bidra med min rutin och min bolltrygghet. En stor vilja att vinna och förhoppningsvis blir det en del poäng också. Som tränare tar jag med mig mina erfarenheter från de tränare man haft under åren och framförallt vill jag bidra med en tydlighet hur vi vill att vi ska spela.

Åkarps IF placerade sig på en femte plats i div.4 Sydvästra i år efter att ha varit med och slagits om positivt kval hela hösten.

Tror du detta kan vara en fördel vad gäller spelarrekrytering inför nästa år?

-Det blir såklart alltid mer attraktivt när du hamnar högt upp i tabellen.
Eremal gjorde ett grymt jobb den här säsongen så där kommer att vara gott om spelare som vill spela för Åkarps IF nästa år.

Behöver ni förstärka truppen?

-Jag har precis träffat spelartruppen för första gången och har inte hunnit bilda mig en uppfattning om exakt vart vi hade behövt förstärka än, dock vet jag att där är många bra spelare redan.
Fler bra spelare att förstärka med behövs alltid men framförallt är det viktigt att få in rätt spelare med rätt attityd för att vi ska kunna lyckas tillsammans.

Vad är era mål inför nästa år?

-Målet och inställningen är alltid att vinna, sen hur långt det tar oss får vi låta framtiden utvisa. En bättre placering än föregående år är alltid en bra början.

Kommande träningsmatch?

-Vi vill har varierande motstånd från olika divisioner i träningsmatcherna. De lag som är klara är Sjöbo, Staffanstorp och Lilla torg.

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close