HandbollNyheterYstads IF

Nygren inför derbyt: ”Vi förlorar inte två matcher mot dem”

Det blev förlust i säsongens första första derby för Ystads IF. Men lagets formstarke högernia, Jakob Nygren, är tydlig i sin inställning till mötet.
– Det gäller att vi gör en bättre match nu än senast, säger han. 

I mitten av september utspelade sig säsongens första Ystadsderby. Då var det ett besviket Ystads IF som lämnade som förlorare. På lördag vill man ta revansch.

– Det är mycket känslor som börjar laddas upp inom en. Det är derby, och extra kul att båda lagen ligger så högt i tabellen. Det är dags att vi steppar upp och visar vad vi kan. De vann senast – men vi ska visa att vi inte förlorar två matcher mot dem! säger Jakob Nygren.

Över 2000 personer väntas skåda lördagens drabbning. Och Jakob Nygren välkomnar dem.

– Det blir såklart en extra gnista med så mycket folk. Jag tycker att folk ska passa på att komma, för det är inte ofta båda lagen ligger bland topp fyra i tabellen. Jag tror de kommer få se en häftig match, säger han.

Jakob Nygren har inlett säsongen övertygande. inte minst var senaste matchen, mötet med Sävehof, ett kvitto på det – där både han och laget glänste.

– Jag hoppas att det blir en matchbild likt den mot Sävehof. Att vi får en aggressiv start och bra press. Sen är ett derby ett derby, och det är även lite mer känslor inblandat. Så det kommer bli en tuff.

– För egen del så känns det väldigt bra. Jag har fått mer och mer speltid. Det blir enkelt att spela när det går så pass bra, typ som mot Sävehof sist. Jag har varit skadefri och kunnat träna på bra. Jag har en mycket god känsla personligen och hoppas kunna bidra så mycket som möjligt, tillägger han.

På vilket sätt glänser du när formen sitter?

– Jag tycker väl att jag är en bred spelartyp, så det mesta sitter väl då. Passningsspelet, defensiven, skyttet. Nä, men det kändes väldigt bra mot Sävehof – jag fick en fullträff där. Det är den typen av spelare jag är; mycket energi och vilja.

 

Joel Ask

Artikelbild: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close