NyheterTennis

Fjärde raka fullpoängaren för Fair Plays damer

Fair Plays damer tog fjärde raka fullpoängaren i Elitserien när Upsala TK besegrades med 5-1 på bortaplan. Frida Bostrand gjorde sin första elitseriematch för säsongen och släppte bara två game på sina två matcher i Uppsala.

I par med Cornelia Lister blev det seger för Frida Bostrand mot Julia Lövqvist/Nathalie Johansson med 6-0, 6-0. Förstadubbeln blev jämnare men Dea Herdzelas/Kajsa Rinaldo Persson besegrade Fanny Östlund/Julita Saner med 7-6, 6-3 och såg till att Fair Play hade 2-0 inför singelspelet.

Frida Bostrand utökade ledningen när hon slog Nathalie Johansson med 6-2, 6-0 på fjärdesingeln och kort därefter säkrade Kajsa Rinaldo Persson bortasegern. 22-åringen vann en jämn tvåsetare mot Julia Lövqvist och är fortfarande obesegrad i singel i Fair Play-tröjan.

Upsala tog hem förstasingeln. Cornelia Lister var på väg mot en tung upphämtning i supertiebreaket mot Fanny Östlund. 4-9 blev 8-9 men då kom ett dubbelfel. I eftermiddagens sista match segrade Ida Jarlskog. 7-6, 6-4 skrevs setsiffrorna till mot Julita Saner.

– Det spelades bra tennis i dag. Cornelia gjorde ett bra jobb och hade greppet om sin match, men hon var något ofokuserad i viktiga lägen. Alla andra stod för starka prestationer med ett extra plus till Frida som spelade på topp både i singel och dubbel. Det var ingen lätt bortamatch. Jag är väldigt nöjd med alla spelares insatser, en riktig lagseger, säger Fair Play-coachen Mervana Jugic-Salkic i ett pressutskick.

I och med segern ryckte Fair Play TK i toppen och är nu tre poäng före tvåan Enskede.

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close