FotbollMalmö FFNyheter

Ny MFF-akademi i Bunkeflostrand – Linnéskolan fasas ut

MFF öppnar en ny fotbollsakademi på Gottorpsskolan i Bunkeflostrand, som på sikt ska ersätta den som nu finns på Linnéskolan på Limhamn.

– Det gör vi för att Malmö stad vill ha det så, säger Jan-Olov Kindvall, som är ansvarig för fotbollsakademierna i MFF och berättar att man på Linnéskolan den senaste tiden inte har kunnat ta emot lika många elever som man tänkt.

– Gottorpsskolan är större. Då kan vi ha fler och lika många i alla årskurserna. Man kan sammanfatta det med att MFF kommer att fortsätta att ha en akademi i västra Malmö, men att den kommer att vara placerad på Gottorp istället för Linné.

Starten på Gottorpsskolan sker höstterminen 2020 med de då nya eleverna som antagits till årskurs 7. Sedan fyller man på de följande åren. Samtidigt fasas verksamheten på Linnéskolan ut i takt med att eleverna som redan börjat där fullföljer sina studier och går ut “nian”.

– Under tiden har vi 17 akademier, men verksamhet på 18 skolor eftersom vi ett tag kör parallellt i Limhamn-Bunkeflo, konstaterar Jan-Olov Kindvall.

De övriga MFF-akademierna finns på Stadion i Malmö, Toftanässkolan i Malmö. Korsavadsskolan i Simrishamn, Ringsjöskolan i Höör, Hagalidskolan i Staffanstorp, Vårboskolan i Arlöv, Fjälkingeskolan i Kristianstad, Västerskolan i Hässleholm, Pilängskolan i Lomma, Rutsborgskolan i Bjärred, Linåkerskolan i Svalöv, Norreportskolan i Ystad, Korsbackaskolan i Kävlinge, Killebäckskolan i Lund, LA School of Sports i Landskrona och Prästamosseskolan i Skurup.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close