FotbollMalmö FFNyheter

Ny seger för MFF i Skandinaviska mästerskapet för P18

Match två i Skandinaviska mästerskapet för P18-lag för MFF gick lika bra som den första. MFF följde upp 4-1-segern mot Brommapojkarna med att idag besegra danska FC Midtjylland med 3-0.

– Jag är ännu mer nöjd idag. Vi startade matchen mycket bättre och så höll vi nollan, det är alltid en skön känsla. Försvarsspelet höll vi högre upp i planen än i början mot BP och Midtjylland skapade väl bara en enda riktigt farlig målchans, sammanfattar MFF-tränaren Roland Larsson.

Målen gjordes i tur och ordning av Tim Prica (bilden), Sebastian Nanasi och Pavle Vagic.

– Vi gör mål på flera olika vis numera. Både med tålamod och längre anfall, genom att vinna bollen i hög press och på kontringar. Det är starkt. 3-0 kom till exempel på en omställning där Patriot Sejdiu sprang loss och frispelade Pavle Vagic.

Både mot BP och FC Midtjylland har MFF spelat 4-3-3!

Från start hade MFF idag Erik Lindblom – Albin Sundgren, Johan Rapp, Noah Eile, Yahya Kalley – Aleksander Nilsson, Sebastian Nanasi, David Edvardsson – Mubaarak Nuh, Tim Prica, Amin Sarr.

I pausen byttes Pavle Vagic in istället för Sebastian Nanasi och Patriot Sejdiu ersatte Amin Sarr. I den andra halvleken bytte MFF även in Melker Roslin och Lorik Konjuhi.

– Två spelare var sjuka och inte tillgängliga, dels målvakten Lamin Sarr, dels Henrik Rossborg. Amir El Marakbji fick en smäll på träningen och ställdes också över, berättar Roland Larsson.

I den 70:e minuten drabbades FC Midtjylland av en utvisning. Då stod det 2-0.

Skandinaviska mästerskapet avgörs alltså i P18-klassen, men i varje lag tillåts tre spelare födda år 2000. Därför kan Pavle Vagic – och Patriot Sejdiu – vara med.

Efter de två segrarna toppar MFF gruppen med maximala sex poäng. BP och FC Midtjylland har tre poäng var sedan båda besegrat Brann från Norge, som MFF möter i den avslutande matchen. Den spelas nästa helg. Då avgörs också slutspelsmatcherna där ettan i den ena gruppen möter ettan i den andra i en direkt final. Tvåorna möts om plats 3 och 4 och så vidare. Läget i den andra gruppen är just nu att Elfsborg leder före danska Esbjerg.

– Det ska verkligen bli kul att åka tillbaka hit till Göteborg och fortsätta spela och vi kommer garanterat inte att underskatta Brann, lovar Roland Larsson.

Alla matcherna i turneringen spelas i multisporthallen Prioritet Serneke Arena i Göteborg. MFF spelar mot Brann den 6 december och den 8:e avgörs slutspelsmatcherna.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Läs mer

Texten från första matchen i mästerskapet

Pavle Vagic tillbaka när MFF slog BP i Skandinaviska mästerskapet

Relaterade artiklar

Back to top button
Close