NyheterTennis

Dubbelt upp i helgen för Malmö TK i division 1

Malmö TK:s damlag är inne i en intensiv period med tre matcher på fyra dagar i den allsvenska tennisen, division 1 dam. I lördags besegrades Vetlanda RK med 3-1 i matcher i på hemmaplan och på söndagen följde man upp med en 4-0 seger mot ATL från Lund. På tisdag väntar ett Malmöderby mot Fair Play TK:s andralag.

– Kul och skönt att vinna hemmapremiären när förbundsserien var tillbaka i hallen. Alla spelare bidrar till segern och följer upp med en övertygande seger i Lund. Nu ser vi fram emot derbyt på tisdag, säger Malmö Tennisklubbs chefstränare Anders Påhlsson i ett pressutskick.

I hemmapremiären mot Vetlanda som inleddes med dubbelmatchen startade MTK-duon Isabella Mårtensson och Anna Opitz lite trevande och försiktigt. Vetlandaparet ledde setet ända fram till slutet då MTK tog över och vann 7-5 vilket sedan följdes upp med 6-3. Dubbelmatchen satte tonen för resten av matchen och det var inte långt borta att MTK kunde vunnit lagmatchen med 4-0. Andrasingeln blev en svängig historia med en hel del nerver där Ann Opitz till slut fick ge sig med 7-6, 5-7 och 10-12 i det avgörande matchtiebreaket mot en av landets bästa 13-åringar. Besvikelsen var stor även om lagmatchen redan var bärgad. Extra starkt av Anna att samla ihop sig till söndagens möte med ATL och bidra med seger i både singel och dubbel ihop med Isabella Mårtensson som dessutom dominerar på förstasingeln med ett stadigt moget spel i högt tempo med få misstag. Efter tre spelade matcher kan vi också konstatera att Malmö TK har en mycket rutinerad singeltrea i Jonna Opitz som än så länge i seriespelet visat sig vara precis så svårslagen som vi hoppades på innan serien startade.

Mot ATL vann Malmö TK-spelarna samtliga matcher i raka set.

På tisdag möter alltså Malmö TK lokalkonkurrenten Fair Play TK:s andralag (klubben har även ett damlag i elitserien) på bortaplan. Båda Malmölagen har två segrar och en oavgjord match så här långt och jagar tabellettan Växjö TS som spelat en match mer och har tre segrar.

Foto: Malmö TK (Anders Påhlsson, Isabelle Mårtensson, Anna Opitz, Jonna Opitz)

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close