NyheterTennis

Rysarmatch höll liv i Fair Play-herrarnas segersvit

Fair Play TK vann en rysarmatch mot Solna TK med 4-2 i Elitserien. Daniel Masur avgjorde tillställningen när han besegrade fransmannen Antoine Escoffier med 4-6, 6-4, 11-9. Fair Play-spelaren hade 9-6 i supertiebreaket men säkrade segern först på fjärde matchbollen.

– Planen var att fortsätta spela aggressivt. Det kan vända snabbt i matcherna, det såg vi på de andra banorna. För det mesta vinner den aggressiva spelaren. Jag försökte bara behålla lugnet och i dag gick det vägen. Jag är glad att jag vann och spelade bra, sa Daniel Masur i ett pressutskick.

Hemmalaget inledde piggt och tog hem första set i båda dubblarna, men det var stenhårda matcher som gick till supertiebreak. Solna tog ledningen när Antoine Escoffier/Yannick Stephan Born besegrade André Göransson/Daniel Masur på andradubbeln. Filip Bergevi/Florian Lakat utjämnade till 1-1 i matcher efter en välspelad och underhållande förstadubbel. Fair Play-duon tappade andra set, men kom tillbaka starkt och vid ställningen 9-7 i supertiebreak dundrade Lakat in ett serveess.

I singelspelet stod Gustav Hansson som vanligt för en stark insats. Med sin tunga baslinjetennis besegrade han Karl Friberg i raka set, 6-2, 6-3. Filip Bergevi förlorade andrasingeln mot Jonathan Mridha, 1-6, 6-7. 2-2 i matcher och kvällens avslutande singlar gick båda till supertiebreak.

Florian Lakat höjde sig när det gällde som mest och besegrade Filip Prpic med 6-4, 3-6, 10-7. Och i kvällen sista match vände Daniel Masur underläge till seger. 4-6, 6-4, 11-9 skrevs setsiffrorna till mot Antoine Escoffier.

– En rysarmatch. Det skiljer bara några bollar. Jag hade varit nöjd med 3-3, men så vinner vi med 4-2. Alla visade en härlig kämpaglöd och spelade bra, det är riktigt kul, sa Fair Play-coachen Robin Borg.

 

Fair Play TK-Solna TK 4-2

S1: Daniel Masur-Antoine Escoffier 4-6, 6-4, 11-9

S2: Filip Bergevi-Jonathan Mridha 1-6, 6-7

S3: Gustav Hansson-Karl Friberg 6-2, 6-3

S4: Florian Lakat-Filip Prpic 6-4, 3-6, 10-7

D1: Filip Bergevi/Florian Lakat-Jonathan Mridha/Karl Friberg 6-2, 3-6, 10-7

D2: Andre Göransson/Daniel Masur-Antoine Escoffier/Yannick Stephan Born 6-4, 3-6, 5-10

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close