HandbollHK Malmö

Fullt fokus på Handbollsligan för HK Malmö

Ute ur Europa-spelet. Men HK Malmö ser positiva bitar med spel på en front.
– Det ger oss möjlighet att fokusera på Handbollsligan fullt ut, säger Stian Tönnesen. 

Efter 13 omgångar skuggar HK Malmö Allingsås i tabelltoppen. På fjärde plats, fem poäng bakom, återfinns torsdagens skånska bataljon, IFK Ystad.

– Jag tycker det känns bra. Vi har en bra form, och jag tycker vi spelat en fin handboll de senaste matcherna. Jag tycker vi gör en bra match mot Berlin också, även om vi förlorar, säger HK-tränaren Stian Tönnesen.

– Vi ska göra det vi är bra på. vi måste fortsätta vara bra bakåt, som vi varit. Springa mycket och våga gå på mål. Sätta fart på spelet! Det blir viktigt, tillägger han.

Ett avslutat Europa-äventyr innebär färre matcher, och ett större fokus kan läggas på Handbollsligan. Men Stian Tönnesen ser även de positiva delarna med att möta lag utanför Sveriges gränser.

– Det är väldigt bra att möta sådana lag. Man ser var ribban ligger. Allt går lite snabbare, det är lite högre kvalité på allting.

Att ni slipper resor och fler matcher, det gör er inget?

– Jag tycker man ska klara av det – att resa och spela många matcher. Vi vill ju vara i Europa, och även ta oss vidare. Vi vill spela så många matcher som möjligt – det är så vi lär oss. Jag hade gärna haft fokus även på Europacup-matcherna.

– Resorna har varit positiva. Vi har fått komma nära varandra på ett annat sätt. Få lite mer tid, både på och utanför planen. Nä, det kommer jag sakna, avslutar Tönnesen.

 

Joel Ask

Artikelbild: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close