FotbollLunds BKNyheter

Lunds BK satsar på ny tränarduo – Grimberg det rutinerade kortet

Lunds BK har gjort klart med Anders Grimberg och Ted Waltersson-Larsson som ny tränarduo för 2020. Rutinerade Grimberg kommer närmast från BK Olympic, som han förde till division 1-kval och Ted Waltersson-Larsson har de två senaste säsongerna varit tränare för Carlstad United i division 1.

– Ett rutinerat lite äldre namn och en yngre med en stor framtid. Vi tycker att vi fått ihop en spännande kombination, säger LBK:s sportchef Bosse Cronqvist om 59-årige Anders Grimberg och 32-årige Ted Waltersson-Larsson och betonar att det verkligen inte saknats andra kandidater.

– Sedan det blev känt att Jack Majgaard Jensen skulle sluta har massor med tränare hört av sig. Men det här kändes rätt. Anders är van vid att jobba i team sedan tiden med Ulf Larsson och Ted har precis gjort det i Carlstad United.

– Någon assisterande tränare ska vi inte ha. Däremot fortsätter Milos Sokolovic som målvaktstränare. Han kom till oss inför den förra säsongen som ett ungt och oprövat namn och har gjort ett mycket bra jobb.

Anders Grimberg hade en lång och framgångsrik karriär som spelare i framförallt Trelleborgs FF, men även i hemstadens Malmö FF och IFK Malmö. Som tränare har han bland annat varit i Trelleborgs FF, IFK Trelleborg, IFK Malmö. Limhamns IF, LB07, IFK Klagshamn samt FC Höllviken och senast alltså BK Olympic. Han förde upp TFF till Allsvenskan och såg till att IFK Klagshamn och IFK Malmö avancerade till division 1.

Ted Waltersson-Larsson bor i Lomma och växte upp i Lund. Han flyttade till Örebro för att studera och har förutom i Carlstad United varit verksam i IFK Kumla och på Thorén-gymnasiet i Örebro.

– Ted har inte samma spelarerfarenhet eller rutin som Anders och är inte känd härnere på samma vis. Men han har alltså en gedigen Lundaanknytning, han har bland annat läst på Katedralskolan, och en stor ambition att göra sig ett namn i tränarvärlden, säger Bosse Cronqvist.

Jack Majgaard Jensen ser för övrigt ut att hamna i Kristianstad FC.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close