NyheterTennis

Fjärde raka segern för Fair Play i herrarnas elitserie

Fair Play TK:s herrlag förlängde sin segersvit i Elitserien. Fjärde raka fullpoängaren kom med överlägsna 6-0 mot SALK på Fair Play Stadion.

Hemmalaget var på hugget direkt och tog hem båda dubblarna. Filip Bergevi/Florian Lakat besegrade Carl Gustafsson/Karl Fredrik Utheim med 6-3, 6-0 på förstadubbeln.

– En bra match. De spelade riktigt bra i första set och hade faktiskt breakbollar till 4-2. Sen lyckades Florian få in några bra servar. I andra set spelade vi upp oss och lyckades hålla undan, säger Filip Bergevi i ett pressutskick.

Kort därefter vinklade Linus Frost, som spelade med André Göransson, in matchbollen mot Erik Särlvik/Johan Holgersson och Fair Play hade 2-0 i matcher.

Fair Play TK körde på för fullt i singelspelet. Linus Frost besegrade Johan Holgersson med 6-1, 6-1 på fjärdesingeln och Marius Ruzgas slog Erik Särlvik med samma siffror på tredjesingeln. Gustav Hansson slog Carl Gustafsson i raka set, 6-3, 6-1, och Florian Lakat segrade mot Karl Fredrik Utheim. 6-0 till Fair Play som kan börja ladda för söndagens toppmöte med GLTK.

– Vi har bra lagsammanhållning och är taggade. Det kommer att stå mycket på spel nu på söndag när GLTK kommer på besök. Vi laddar batterierna och ser fram emot den matchen, sen får vi se om vi lyckas ta en finalplats, kanske till och med på hemmaplan. Det hade varit kul, säger Bergevi.

 

Fair Play TK-SALK 6-0

S1: Gustav Hansson-Carl Gustafsson 6-3, 6-1

S2: Florian Lakat-Karl Fredrik Utheim 6-2, 6-3

S3: Marius Ruzgas-Erik Särlvik 6-1, 6-1

S4: Linus Frost-Johan Holgersson 6-1, 6-1

D1: Filip Bergevi/Florian Lakat-Carl Gustafsson/Karl Fredrik Utheim 6-3, 6-0

D2: André Göransson/Linus Frost-Erik Särlvik/Johan Holgersson 6-3, 6-3

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close