FotbollMalmö FFNyheter

MFF laddade med att för första gången förlora mot ett danskt lag

Det blev förlust i MFF:s uppladdningsmatch inför Dynamo Kiev. OB vann med 2-1 och blev det första danska laget genom tiderna att besegra MFF på Stadion.

Tidigare har MFF vunnit mot Bröndby, AGF, OB och Sönderjyske och spelat oavgjort mot FC Midtjylland och FCK. Men nu – i en match där resultatet hade rätt liten betydelse – kom alltså den första MFF-förlusten.

MFF inledde katastrofalt dåligt de första tio minuterna och släppte också in 0-1 (Issam Jebali). Efter det spelade MFF upp sig rejält och kvitterade genom Sören Rieks sedan Jo Inge Berget kommit loss på kanten efter smart spel av Guillermo Molins och fått till ett bra inspel. I den andra halvleken var MFF bättre än OB och hade bollen betydligt mer, men det var OB som avgjorde på ett skott av Mathias Greve Petersen. MFF hade som sagt bollen mycket. Övertaget ledde dock till alldeles för få chanser.

– Det var bra att vi kunde komma igen efter de första tio minuterna då det såg riktigt illa ut. Sedan kändes det riktigt bra i 35 minuter när vi spelade precis som vi ska. OB ska ha beröm för att de ställde upp, kom hit med bästa laget frånsett målvakten och gav oss bra motstånd. Det här var en absolut nödvändig match för oss inför Dynamo Kiev. Vi behövde den. Sedan är det klart att vi alltid vill vinna, sammanfattade MFF-tränaren Uwe Rösler.

Erdal Rakip och en mustasch-prydd Rasmus Bengtsson var bäst i MFF. Rakip tog verkligen chansen att visa att han förtjänar mer speltid.

Sista halvan av den andra halvleken fick också Pavle Vagic chansen att göra comeback i MFF:s A-lag efter att ha varit utlånad i ett och ett halvt år, först till Jönköping Södra, sedan till Mjällby AIF och under hösten till AFC Eskilstuna.

En höst som förstördes av en envis skada.

– Jag fick problem med en lårskada som tog lång tid att bli av med. Det var först inför den sista omgången i Allsvenskan mot Falkenbergs FF jag var helt okej och kunde spela. Men nu är jag en 90-minutersspelare. Idag tyckte jag att det gick bra i inhoppet, konstaterade den 20-årige mittfältaren.

I helgen spelade han 90 minuter när MFF besegrade Brommapojkarna med 4-1 i Skandinaviska mästerskapet för P18-lag (med tre spelare födda 2000 – däribland Vagic) och en halvlek när MFF följde upp med att även slå FC Midtjylland med 3-0. Han gjorde mål i båda matcherna och spelade centralt på mitten.

– Det var nyttigt och vi ska ju spela två matcher till där.

Helgen 6-8 december möter MFF Brann från Norge. Poäng där och det blir final på söndagen.

– Jag behöver matcher efter skadan, sa Pavle Vagic och slog fast att nu är det slut med utlåningar.

– Nu stannar jag i MFF och ska spela till mig en plats.

– Att ha varit utlånad har dock hjälpt mig mycket och utvecklat mitt spel. Jag är en bättre spelare idag, framförallt offensivt, och kan ta alla positionerna på mitten. Helst vill jag dock spela som “åtta”. Som i Mjällby.

Var utvecklades du mest i de tre lagen du var utlånad till?

– I Mjällby AIF. I AFC blev det ju förstört av skadan,

Matchen mot OB blev lång stunder en fysisk kamp. OB spelade tufft, MFF svarade på samma sätt och domaren Fredrik Klitte tillät mycket. Det gillade både spelarna och Uwe Rösler.

– Jag ville ha det så, lite internationellt. Det gjorde matchen ännu nyttigare inför Dynamo Kiev, betonade Rösler.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Läs mer

Texten efter match två i Skandinaviska mästerskapet för P18

Ny seger för MFF i Skandinaviska mästerskapet för P18

Relaterade artiklar

Back to top button
Close