IshockeyNyheter

Viktig streckmatch mot Glimma väntar Limhamn

Serien skenar, antalet matcher sinar. Men än finns möjligheter för Limhamn Hockey att ansluta sig till topptrion i Hockeytrean. Närmast väntar just tredjeplacerade Glimma. 

Efter blytunga derbysmällen mot IK Pantern tog sig Limhamn upp på benen, för att i förra omgången – i alla fall – bibehålla hedern. Serieledande Halmstad vann förvisso där, men insatsen var en helt annan.

Nu, mot tabelltrean Glimma, kommer mer än en habil insats att räcka. För att nå den sista platsen till Alltrean kommer seger mot Glimma bli vitalt.

– Det kommer såklart bli tufft. Det är ett bra, rörligt lag som varit starka under säsongen. Vi kommer behöva vara bättre än tidigare, säger Limhamns tränare, Patric Blomqvist.

En viktig ingrediens till torsdagens match kan målvaktsspelet komma att bli. För Limhamns del personifieras det av Anton Vigre – som hyllas av sin tränare.

– Han har varit fantastisk för oss. Han gjorde en väldigt bra match mot Halmstad, och är duktig varenda match. En viktig kugge, säger Patric Blomqvist.

Ett aber i Limhamns uppladdning är den rådande skadesituationen i truppen. Men läget ser ut att ljusna inför Glimma-matchen.

– Jag vet att vi får tillbaka två inför torsdag. Sen ger ju detta möjligheten till andra spelare att ta chansen och steppa upp. Det ska bli en rolig utmaning – och det hoppas spelarna tycker också.

 

Joel Ask

Artikelbild: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close