FotbollNyheter

Division 7 slopas – alla lagen flyttas upp i division 6 redan nästa år

I går kväll revolutionerade Everöds IF den skånska seriepyramiden i herrfotbollen. Klubben hade lagt en motion om att slopa division 7 redan nästa år och den röstades igenom med stor majoritet på Skånes Fotbollförbunds representantskapsmöte, som på onsdagskvällen hölls i Lund.

– Det blev ett övertygande ja och förändringen genomförs direkt, säger Skånes Fotbollförbunds VD Peter Ekvall.

– Mötet var mycket välbesökt och jag kan tänka mig att en av anledningarna var just motionen om att slå samman division 6 och 7. Många föreningar hade synpunkter, en del oroade sig lite för att kvalitetsskillnaden på lagen i sexan skulle bli för stor om man tog bort sjuan. Å andra sidan har division 7-serierna fått färre lag och det fanns ett färdigt serieindelningsförslag som vi stod bakom om Everöds IF:s motion skulle få bifall.

Till 2020 års säsong ser därför seriepyramiden ut så här i den skånska lokalfotbollen.

Tre division 4-serier.

Sex division 5-serier,

Tolv division 6-serier (tidigare åtta).

Upp och nedflyttning mellan division 5 och 6 kommer att regleras så här:

Seriesegrarna flyttas upp till division 5. De andraplacerade lagen kvalar i dubbelmöte mot de tredjeplacerade lagen om att få möta lag 9 och 10 i division 5 i dubbelmöte om tolv platser i division 5. Lag 11 och 12 i division 5-serierna flyttas ner direkt.

Alla lagen som nu får en ”friplats” en division högre ryms i de tolv – fyra fler än tidigare – omgjorda division  6-serierna. Samtliga tolv serier får tolv lag utom två som får elva.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close