HandbollNyheterVinslövs HK

Drömstart på säsongen för Vinslöv – med sju raka segrar

Vinslövs HK ångar på i toppen av Division 1 Södra.
Under ledningen av nye tränaren Pelle Käll har det blivit sju segrar på lika många matcher.
– Vi siktar på att vara bland de tre så att vi får kvala, säger Käll inför seriefinalen mot Anderstorp.

I våras missade Vinslövs HK avancemanget till allsvenskan under dramatiska former. Inför den avslutande omgången toppade de tabellen i division 1 södra med elva måls bättre målskillnad än Kärra HF. Vinslöv gjorde också vad de skulle – och besegrade IF Kristianstad med sju bollar i derbyt i den sista omgången.

Trots det missade de avancemanget.

För samtidigt vann Kärra HF sin avslutande match med 21(!) mål, klev förbi Vinslöv och knep seriesegern. Istället fick Vinslöv försöka ladda om batterierna för ett kvalspel, men räckte inte där till mot Tyresö Handboll. Guldvrålet och uppflyttningen förbyttes på mindre än en månad till besvikelse över ytterligare ett år i division 1 södra.

Efter kvalet tackade Peter “Cassa” Jönsson för sig som Vinslövstränare och i hans ställe kom Pelle Käll in. Den gamle Lugi-profilen, som dessutom vann SM-guld med Ystads IF som spelare 1992, har fått en flygande start på karriären i Vinslöv. Efter sju omgångar står Vinslöv på sju segrar.

– Det är ingenting som det går att klaga på. Skönt att få den starten. Vi har fyra kamper här mot lite topplag och så hade vi Farmen med som en av de toppmatcherna. Vi ska försöka göra det bästa i de fyra sista matcherna innan juluppehållet också, säger en ödmjuk Pelle Käll om succéstarten.

Vad är det som gjort att det blivit full pott hittills?
– Lite så är det kontinuiteten, vi har nästan samma trupp som de hade förra året, och sen har vi fått ihop lite delar både framåt och bakåt tycker jag.

Poängmässigt kunde det inte se bättre ut för Vinslövs HK och Käll är även nöjd med hur det sett ut spelmässigt.

– Det har sett bra ut tycker jag. Nu har vi mött lite lag från nedre halvan också men det krävs ofta två för att dansa tango. Men vi har kunnat hålla skärpan och kört på i större delen av de flesta matcherna. Jag kan inte vara mer än nöjd med inställningen och drivet som killarna har, så det är roligt, säger han och fortsätter:

– I de sista matcherna har vi spelat väldigt bra handboll också, både framåt och bakåt. Men det gäller att fortsätta utvecklas. Vi har en bit till innan vi är nöjda, men det är små marginaler så det gäller att alla är hela och friska, så att vi får ligga och nöta och jobba tillsammans. Sen handlar det om inställningen till varje match. Kan vi behålla det vi haft så är jag nöjd, då får motståndarna spela väldigt bra för att slå oss.

Pelle Käll (t.v.) har tränat såväl Lugis ungdomar som H43 och Ystads IF i Elitserien. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Några större förändringar har Pelle Käll inte gjort sedan han tog över rodret i Vinslöv. Istället menar han att det för hans del gäller att få maximal utdelning på det material han har till sitt förfogande. Han medger dock att Vinslöv fått möta “rätt lag i rätt tid” och således kunnat ta steg för steg i rätt takt.

De sex första segrarna togs mot de sex bottenlagen. Senast kom dock ett styrkebesked från Vinslöv, då de besegrade HK Farmen med 32-26. Lundalaget var vid tillfället även de obesegrade och ligger på en tredjeplats i tabellen.

– Det var absolut en bra match men i matchen mot Kristianstad här hade de nog det bästa laget på den här tiden av säsongen. Det laget kommer de nog inte ha mer den här säsongen. Det var en riktig värdemätare att ha de här hemma faktiskt.

– Men det är en lång säsong och bara för att vi vinner sju raka så betyder det inget i slutändan. Efter sista matchen kan vi kvittera ut betyget och se vad vi sysslat med under säsongen, men så här långt tycker jag att vi utvecklats.

Om derbyt med IF Kristianstad varit den främsta värdemätaren hittills kommer en värdig utmanare på lördag. Då tar Vinslöv emot Anderstorps SK hemma i Furutorpshallen. En seriefinal mellan två lag som vunnit sina sju första matcher. Bara fyra plusmål skiljer de åt i den tabell som Vinslöv i nuläget toppar.

– Det ska bli väldigt skoj. De har också gått rent så det blir härligt med en seriefinal, att få bjuda Vinslövspubliken på det. Det är som sagt små marginaler och vi måste ha en bra dag på hela linjen för att få träff på dem och ta två poäng.

Vad är din bild av Anderstorp?
– Det är ett bra lag med en bra förstauppställning. De kommer ju från allsvenskan så de har rätt många med allsvensk rutin och elitserierutin. så det kommer bli tufft.

För Vinslövs del är det mottot “en match i taget” som gäller, men någonstans där framme på vårkanten finns målsättningen. En plats i allsvenskan. Att det nödvändigtvis skulle innebära en serieseger vill Pelle Käll dock inte skriva under på.

– Vi siktar på att vara bland de tre så att vi får kvala, säger han bestämt.

Vad krävs för att ni ska infria det?
– Det är väl att vi försöker vinna så många vi kan, säger han med ett skratt och fortsätter:

– Nej, men det är rätt enkelt. Det gäller att vi fortsätter jobba och att vi är där, att vi är mentalt förberedda och jobbar på tillsammans. Då kommer de få svårt att slå oss.

Foto: Lola Nilsson/Arkiv.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close