FotbollHelsingborgs IFNyheter

HIF värvar landslagsspelare från Superettan

Helsingborgs IF har skrivit kontrakt med Ravy Tsouka från Västerås SK, där han mestadels spelat som högerback. Förra veckan spelade han med Kongo-Brazzavilles landslag mot Senegal och Guinea-Bissau.

Kontraktet med 25-årige Tsouka gäller till och med säsongen 2022.

– Det känns väldigt bra att vara här, jag är mycket glad. HIF är en stor klubb i allsvenskan och när jag fick höra om intresset tänkte jag inte länge innan jag accepterade, säger Ravy Tsouka i ett pressmeddelande.

För tränaren Olof Mellberg blir han det första tunga nyförvärvet.

– Vi har följt Ravy under hans tid i VSK och ser egenskaper i honom som passar vårt arbetssätt bra. Det ska bli spännande att se hur han utvecklas i vår miljö, säger Mellberg.

Till Västerås SK kom Ravy Tsouka inför säsongen 2018 och i år spelade han 16 matcher för laget i Superettan. Hans kontrakt med VSK hade löpt ut sedan han utnyttjat en klausul i avtalet som innebar att han hade den möjligheten.

– Ett tråkigt besked, men även väntat. Vi har varit medvetna om kontraktsläget med Ravy där båda parter hade rätt att bryta avtalet efter säsongen 2019. Nu valde han att utnyttja den klausulen och det är bara att acceptera och gå vidare. Vi tackar Ravy för hans insatser för Grönvitt och önskar honom lycka till i framtiden, sa Västerås SK:s sportchef Robin Blommé till klubbens hemsida i början av november.

Nu är det alltså klart att han tar klivet upp i Allsvenskan – och till HIF.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close