HandbollLUGI

Tomas Axnér: “Vi har respekt för processen”

Tre raka möten mot lag på topp fyra – samtliga förluster. Nu hoppas unga LUGI studsa tillbaka mot tabellmässigt mer överkomliga OV.

– Känslan är att vi blandat i de senaste matcherna. Vi tittar mycket på prestationen, men man måste komma ihåg att vi har en medelålder på 20,7 i laget. Vi möter alltid mer erfarna lag, säger LUGI-tränaren Tomas Axnér.

Under onsdagen deklarerade LUGI att man förlängt med talangfulla duon Isak Persson och Theo Übelacker. En tydlig fingervisning om klubbens satsning på unga spelare.

– Vi måste skaffa oss erfarenheter, och det gör vi hela tiden. Varje match är en del av den processen – och vi har stor respekt för den processen. Vi har en plan att behålla många av de unga spelarna över tid. Det finns en långsiktig plan med det här laget, och det är viktigt att vi visar att vi vill satsa på de yngre, säger Axnér.

LUGI ligger på sjätte plats för tillfället. I den långsiktiga planen Tomas Axnér förmedlar ska LUGI vara med och tampas betydligt högre upp i tabellen.

– Vi vill se våra spelare utvecklas, och med några tillskott, nå en nivå där vi kan konkurrera om finaler och SM-guld. Det är den vägen vi behöver gå.

Framtiden får vänta.
Nu väntar Helsingborgslaget OV på bortaplan. Ett lag som i och med sin rådande tabellplacering är en ytterlighet till LUGI:s tre senaste motståndare.

– De har många erfarna spelare. Ett bra lag, och troligtvis en betydligt större spelarbudget än vad vi har. en vi har tagit 14 poäng, de har åtta. Det finns kvalité i vårt lag – jag tror vi kan göra det bra. Vi vill vinna alla matcher vi går in i, även om vi är ett ungt lag med potential för framtiden.

 

Joel Ask

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close