HandbollIFK KristianstadIFK YstadNyheter

Fredrik Petersen lämnar IFK Ystad och tar klivet till IFK Kristianstad

I juli 2020 blir veteranen Fredrik Petersen mittnia i IFK Kristianstad. Han har skrivit på ett kontrakt som gäller i två säsonger.

När han inför säsongen 2018-19 lämnade HK Malmö för moderklubben och nykomlingen i Handbollsligan IFK Ystad var det meningen att han skulle avsluta karriären där. Därför är det nog många som är överraskade över den här vändningen.

– Tanken var så, sedan dök denna möjligheten upp och jag kände mig stolt över att få frågan och att än en gång få chansen att spela handboll på riktigt hög nivå. Det ska bli fantastiskt att få uppleva det igen. Efter ett snack med familjen som även de tyckte att jag skulle köra så gick allting fort, säger Fredrik Petersen till IFK Kristianstads hemsida.

Att få spela mittnia gillar han.

– Jag har spelat som mittnia under min tid i Bundesliga och även under OS i London 2012. En av mina styrkor är att jag är en spelare som är allround, och mitt spelsinne. Ju bättre spelare man har runt sig – desto enklare är det att spela som mittnia. Jag kommer att bidra med mycket rutin som jag samlat på mig under karriären och i olika klubbar.

IFK Kristianstads sportchef Jesper Larsson är nöjd med förvärvet.

– I Fredrik ser vi en rutinerad karaktärsspelare med fina ledaregenskaper. Vi ser honom primärt som mittnia där han ska styra spelet. Vi tror också att våra unga spelare och kanske framförallt Zoran Bozic som vi tror mycket på kan dra väldig nytta av Fredriks erfarenhet. Fredrik spelade mittnia redan i Berlin och vi är övertygade om att han klarar det här också, säger han till hemsidan.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close