FotbollNyheter

“Krippe” fortsätter i Lindeborgs FF

Lindeborgs FF förlänger med damlagets tränare Krister “Krippe” Jönsson över säsongen 2020. Sedan ”Krippes” återkomst tog laget 15 av 24 möjliga poäng och därmed fanns det inga tvivel från föreningen, spelartruppen eller från honom själv angående en fortsättning över 2020.

– Överenskommelsen är ettårig men vi ser det mer som att vi tar det ett år i taget än att vi sätter en deadline för överenskommelsen, säger klubbens ordförande Martin Nerbring till klubben hemsida.

Vidare förstärker han att förtroendet stämmer överens med hur damtruppens “bild av honom” ser ut.

– Med ”Krippes” engagemang i styrelsen de senaste åren har vi en väldigt klar bild över hur hans tankar kring laget och förening går. Det ihop med att truppen tydligt visat att de vill ha kvar honom ligger till grund för att vi fortsätter samarbetet.

Själv menar “Krippe” att den största anledningen till fortsättningen vilar på en spelartrupp som är driven och vill framåt.

– Det finns en vilja i laget som ger mig glöd. Jag ser det som en fantastisk möjlighet och utmaning att ännu en gång coacha ett lag upp från fyran till trean, menar han.

– Om jag tittar på lagen som ligger i vår serie just nu så känns det som att vi absolut ska kunna kämpa om en Topp 3 placering. Kanske att vi behöver få in ytterligare någon spelare till som har samma mentalitet som den nuvarande truppen. Det är trots allt lagets laganda som har hållit dem kvar i föreningen.

Bild: Sofia Jönsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close