HandbollNyheterYstads IF

Oscar Carlén flyttas upp som huvudtränare i Ystads IF

När Jerry Hallbäck efter säsongen tackar för sig som huvudtränare i Ystads IF blir det Oscar Carlén som tar över. YIF har skrivit ett treårskontrakt med honom och han startar sitt uppdrag den 1 juni 2020.

Oscar Carlén tar därmed klivet upp från sin roll som assisterande tränare.

– Jag är helt säker på att Oscar är rätt person att ta herrlaget vidare i utveckling och resultat som går hand i hand med vår målsättning. Jerry har gjort ett kanonjobb så här långt och nu med Oscar så behåller vi kontinuiteten i laget och en relativt ung tränare med YIF som moderklubb kittlar lite extra, säger sportsligt ansvarige Marcus Lindgren till klubbens hemsida och fortsätter.

– Dessutom är jag väldigt spänd på vad Oscar kan bidra med och föra in i laget från sitt proffsliv och alla de duktiga tränare han haft genom åren i både landslag och proffsspel. Jag är väldigt nöjd och glad över att vi lyckats knyta ihop detta så pass snabbt och smidigt, samt att vi i ett tidigt skede kan börja planera för nästa års trupp.

Jerry Hallbäck kommer att återvända till Aranäs i Kungsbacka.

– Det är med stor glädje som jag återvänder till HK Aranäs inför spelsäsongen 2020/2021. Jag var med på resan från division 2 och uppåt i seriesystemet och det skall bli spännande att vara delaktig i föreningens nya mål och Vision 2023 in i framtiden. Aranäs är en bra förening, jag känner den väl sedan tidigare, det finns ett härligt driv och många spännande områden att utveckla, säger Jerry Hallbäck till HK Aranäs hemsida.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close