IshockeyMalmö RedhawksNyheter

Anthon Hansson kombinerar jobb i Redhawks och Tyringe

Mycket hockey blir det för Anthon Hansson. 27-åringen har både SHL och Hockeyettan som sin arbetsplats.
– Kontrasterna gör det till en bra mix, säger han. 

Anthon Hansson tillbringade förra säsongen i IK Pantern, då som målvaktstränare. Den här säsongen har han såväl dubbla roller som klubbadresser. Till vardags arbetar han bland annat som statistisk analytiker i Malmö Redhawks samt målvaktstränare i Tyringe SoSs.

– Det är fullt upp. Men i och med att rollerna skiljer sig åt så blir det inga problem att hålla isär allt. Jag är rätt strukturerad i mig själv. Än så länge funkar det bra, även om det är mycket, säger Anthon Hansson.

Hur var det att leta arbetsgivare efter Pantern?

– Det är väl klart att så pass långt in på säsongen som det var, så fanns det några förfrågningar ändå. Men vi ville hitta en lösning för att bo kvar i Malmö. Vi trivs väldigt bra här, sambon och jag. Till sist fick vi ihop det, ett pussel som alla blev nöjda med.

Som statistisk analytiker i Redhawks seniortrupp innebär arbetet till stor del att välja ut vilken statistisk som är viktig för laget. Detta med hjälp av ett statistikverktyg som SHL köpt in.

Hur pass involverad är du i det dagliga arbetet i Redhawks?

– Jag skulle väl säga att jag är rätt aktiv. Men stor del av arbetet sker utanför matchdagar. Jag är väl på plats tre dagar i veckan. Sen beror allt på hur många matcher det är, var och när de spelas.

I Hockeyettan-laget Tyringe heter målvaktsduon Joakim Strandberg och Oliver Tornerefelt. Där tillåts Anthon Hansson vara aktiv även på isen.

– Det är hur roligt som helst att arbeta med dem. Det skiljer tio år mellan dem, och de kommer från helt olika bakgrunder och förutsättningar. Men de har ett väldigt bra samarbete, det måste jag ge dem. Även när jag inte är där så pushar de varandra väldigt bra.

Är du kapabel att utestänga hockeyn ibland?

– Eh, nej! skrattar Anthon Hansson.

– Det är svårt. Men man får försöka göra det när det väl finns tid. Det är sällan. Det blir mycket jobb, så oftast är det en eftermiddag här eller en förmiddag där som jag får tid att göra något annat. men det är lättare nu när man fått barn. Jag både vill och är tvungen till att ta mig den tiden då.

Har du några ambitioner med den karriär utanför isen?

– Ja, men det har jag. Jag valde att plugga idrottsvetenskap för några år sedan, och då var ju tanken att jag vill kunna jobba med detta på heltid. Det har jag fått göra i fyra år nu. Jag vill fortsätta bygga på detta, jobba så högt upp jag kan.

Vad är roligast i din arbetsvardag?

– Jag tycker faktiskt att så som det är just nu – det är toppen. Kontrasterna mellan Malmö Redhawks och Hockeyettan med Tyringe gör det till en bra mix, och jag får ut lika mycket glädje på båda platserna.

 

Joel Ask

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close