FotbollHelsingborgs IFNyheter

HIF har hittat Tengryds ersättare

I veckan ville Alexander Tengryd bryta kontraktet som assisterande tränare, vilket Helsingborgs IF accepterade. Nu har klubben hittat ersättaren. Thomas Gabrielsson har kontrakterats till och med säsongen 2021.

Efter fem år i Västerås SK fick Thomas Gabrielsson sent i höstas sparken från klubben. I VSK startade han som P19-tränare, blev sedan assisterande tränare för A-laget och från och med 2018 huvudtränare.

– Jag är oerhört glad och stolt över att få komma till HIF. Det kändes rätt redan från första gången jag talade med Olof. När han pratade om sin fotbollsfilosofi stämde det väl överens med mitt sätt att se på fotboll. Jag tackar för förtroendet och ser framemot att få sätta igång med arbetet, säger Thomas Gabrielsson till HIF:s hemsida.

– Det ska bli spännande att jobba tillsammans med Thomas som jag känner väl från PRO-utbildningen och hans tid i VSK. Det är en noggrann, engagerad och kompetent tränare som kompletterar ledarstaben på ett mycket bra sätt, säger huvudtränaren Olof Mellberg.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close