IK PanternIshockeyNyheter

Seriefinal väntar Pantern: ”Vet det kommer bli tufft”

I skiktade Hockeytrean återfinns IK Pantern och Halmstad HK i topp. Nu väntar en kraftmätning lagen emellan i Kirsebergs ishall.

– VI vet att det kommer bli en tuff match. Precis som tabellen visar så är det ett väldigt bra lag som vi kommer få möta. Men vi är också bra – och vi har våra supportar med oss alltid – så jag tror på oss, säger Pantern-forwarden Adam Eliasson.

Söndagens motståndare, Halmstad, är ännu obesegrade. Vid seger mot hallänningarna – över 60 minuter – kan Pantern presentera en identisk poängproduktion(men föga troligt en lika bra målskillnad).

Lagen möttes senast i slutet av september. I en jämn match såg Halmstad slutligen till att segra. Nu hoppas Pantern – förmedlat av Adam Eliasson – på revansch.

– Vi trodde nog att vi skulle vinna matchen då. Men de var tuffa, och hade väl en lite bättre spelplan. Men just på hemmaplan tror jag verkligen vi kan ta dem, säger Eliasson.

Pantern kommer från en stark bortaseger mot Glimma – där unge forwarden Adam Eliasson ökade på sin starka poängproduktion. Tillsammans med rutinerade Filip Rubensson och Nicklas Jadeland återfinns Eliasson i den interna poängligans topp.

– Det har känts väldigt bra under säsongen. Jag har fått spela med spelare som varit på en hög nivå tidigare. De är duktiga och gör det enkelt för de som är runtomkring, säger Adam Eliasson.

Vad lär du dig av en spelare som Jadeland?

– Jag försöker titta på hur han gör och lära mig av det. En bra, arbetande forward som tar stort ansvar i laget. När han är på isen ser jag att han har det A-lagsmässiga; att han går in i närkamper och håller i pucken som inte alla kan. Jag lr mig mycket därifrån.

Vad krävs för att upprätthålla din poängskörd?

– Jag tänker väl att jag ska fortsätta gå på mål och skjuta mycket, som jag gjort tidigare. Det har jag jobbat på, och det är väl därför det gått så bra. jag har verkligen velat göra mål.

 

Joel Ask

Artikelbild: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close