FotbollLandskrona BoISNyheter

BoIS-mittfältaren om säsongen:”Kan vara stolta”

Filip Olssons återkomst i Landskrona BoIS blev i mångt och mycket den personliga revansch han hoppats på. 19-åringen var starkt bidragande i lagets starka säsong – och på en sådan ny 2020.
– Känns som v har en favoritstämpel redan säger han. 

Efter en intensiv säsong – där crescendot infann sig i kvalet till Superettan – har BoIS-mittfältaren Filip Olsson hunnit landa. Vare sig han vill det eller ej.
Landskrona BoIS har redan nu inlett satsningen mot ett nytt år i Ettan södras topp.

– Det var ju tungt de första dagarna efter. Såklart hade man velat gå upp, och jag tyckte vi hade chansen att göra det också. Men stämningen har varit bättre än förväntad. Vi kan vara stolta över den säsong vi har gjort, säger Filip Olsson.

Men trots att laget inte nådde hela fram känner Filip Olsson belåtenhet över hur den artat personligen.

– Jag fick spela väldigt mycket. Under våren var det kanske lite tuffare, jag hade kanske för stor respekt för serien. Men under hösten växte jag in i det, och där tyckte jag det gick väldigt bra. Jag gjorde fem poäng på sex matcher och hade en bra form, säger han.

I samband med eventet ”Morgondagens stjärnor”(en match innehållande talangfulla Division 1-spelare, där Filip Olsson deltog)uppmärksammades Filip Olssons suveräna långskott mot Oskarshamn. Avslutet från halva plan utsågs till årets mål i Ettan södra/norra.

– Såklart var det ett skönt kvitto på att man gjort det bra. Man blir glad av det, något man strävar efter. Sen målet var ju kul att göra, men det var inget man tänkte å då, att det skulle bli prisat.

Filip Olsson ser sin utveckling fortsätta i BoIS. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

19-åringen återvände till Landskrona inför den avslutade säsongen. Han kom till BoIS efter en tid i Malmö FF. Tiden i Landskrona blev dock inte som förväntad. När väl klivet till U19-laget skulle ske kom Filip Olsson att ratas. En tid senare, då i Eslöv, hade han funnit glädjen på nytt.

– Jag kan väl bara säga att det är skönt att ha få vara tillbaka. Det har varit ett bra år, både för mig och för laget. Det andra har jag väl inte tänkt alls, säger Olsson.

Har du tvivlat på dig själv?

– Just när jag lämnade Malmö så hade jag inga tvivel – där fick jag stanna om jag ville. Men när när jag gick till Eslöv från Landskrona, då kände jag väl mig rätt nere. Man lägger ner så mycket tid, man ska satsa, och så åker man på lite tvivelaktiga åsikter, om jag säger så.

Filip Olsson förmedlar att han trivs väldigt bra i Landskrona BoIS. Och mittfältaren är inte sen att lovorda sin tränarduo, Billy Magnusson och Max Mölder.

– De är väldigt bra. De är lite närmare spelarna, vilket jag uppskattar, och det har skapat en grupp mer. Sen är man såklart mer nöjd när man får spela. Men jag har inget ont att säga om dem. Vi var exempelvis väldigt många nya spelare in. Att få en helt ny grupp samspelt är inte lätt, men det har de lyckats med.

Hur känner du inför kommande säsong?

– Jag tycker vi har ett bra lag. Dessutom är vi många spelare som fått ny erfarenhet tack vare det här året. Det beror såklart mycket på vilka som stannar i laget – men annars ser jag inte varför vi inte skulle kunna göra det bra även nästa år. Det känns som vi fått en favoritstämpel redan.

Blir du kvar?

– Ja. Så som det ser ut nu är jag väldigt nöjd med den utveckling jag får här. Jag har ett år kvar på kontraktet och känner inte att det finns någon anledning att lämna. Jag är inte så gammal heller och känner att jag har tid och möjlighet att utvecklas mer här.

Vad fokuserar du på under försäsongen?

– Jag ska väl försöka bygga upp mig lite, bli lite starkare. I trean gick det rätt bra med den fysik jag har nu, men här krävs det lite mer. Det blir väl fokus på överkroppen, bålen.

 

Joel Ask

Artikelbild: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close