NyheterTennis

Fair Play vände till seger i toppmötet

Fair Play TK:s herrar låg under med 1-2 i toppmötet i tennisens elitserie mot GLTK, men avslutade starkt. Tre singelsegrar gav vinst med totalt 4-2.

– Grymt skön vinst. Vi kom inte riktigt upp i standard på förstadubbeln i dag, men grabbarna visade en otrolig kämpaglöd. GLTK är ett tufft motstånd. Vi har alltid haft tuffa matcher mot dem, så den här segern satt skönt. Nu har vi satt oss i en bra sits att få spela final på hemmaplan, säger Fair Play-coachen Robin Borg i ett pressutskick.

Med två omgångar kvar att spela toppar Fair Play tabellen två poäng före GLTK. Fair Play spelar nästa match på tisdag i Borås mot Elfsborg Tennis.

Ställningen var 1-1 efter de inledande dubblarna. André Göransson/Daniel Masur stod för en toppinsats och besegrade Jesper Brunström/Johan Beigart med 6-3, 6-1 på andradubbeln. GLTK var starkast på förstadubbeln. Hemmaparet Filip Bergevi/Florian Lakat föll i raka set mot Markus Eriksson/Christian Samuelsson.

Singelmatcherna blev stenhårda drabbningar. Daniel Masur förlorade förstasingeln mot Markus Eriksson i supertiebreak. Filip Bergevi utjämnade när han besegrade John Hallquist Lithen på tredjesingeln. Även den matchen gick till supertiebreak. Setsiffrorna skrevs till 4-6, 7-6, 10-2. Gustav Hansson ordnade 3-2 till Fair Play när han slog Christian Samuelsson med 7-5, 6-3. Hjälte den här kvällen blev Florian Lakat som slet hårt på fjärdesingeln och besegrade Nicklas Timfjord i en jämn tvåsetare, 6-4, 6-4.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close