FotbollNyheter

Flera tongivande spelare lämnar IFK Malmö – ordföranden inte orolig

Det står redan klart att IFK Malmö kommer att tappa flera ordinarie spelare till nästa säsong. Men ordföranden Torbjörn Karlsson är inte orolig utan tycker snarare att det är en naturlig process.

– Flera år i rad har det varit rätt liten omsättning i spelartruppen i IFK Malmö. Nu kommer en del på en gång och det är rätt naturligt. Våra nya tränare ska också vara med och sätta sin prägel på truppen och med de fina kontakter och de goda kunskaper Per Harrysson, Roger Nilsson och de övriga i staben har kommer vi att kunna plocka in flera duktiga spelare utifrån. Även från till exempel division 3, det finns duktiga spelare under vår egen division också, säger Torbjörn Karlsson.

De som lämnar är målvakten Tonny Tindberg, Victor Sköld, Robin Svensson, lagkaptenen Martin Holm, Jesper Lantz och troligen även Noor Zadran.

Tonny Tindberg varvar ner i division 6-laget Lindeborgs FF, Victor Sköld tar klivet upp till division 1-laget Torns IF och Robin Svensson återvänder till sin moderklubb Kulladals FF. Martin Holm planerar också att varva ner och det pratas om Bara GIF. Noor Zadran ska enligt IFK Malmös hemsida testa med Torns IF.

– Att spelare tar chansen i en högre division är inget konstigt, heller inte att spelare varvar ner och för Robin handlar det alltså om att han på nytt vill spela i sin moderklubb, betonar Torbjörn Karlsson.

Spelare är på väg in och de första nyförvärven lär presenteras redan veckan som kommer.

Mest akut att lösa är förmodligen målvaktsfrågan.

När IFK Malmö på lördagen mötte Malmö City FC i den första omgången i MM-fotbollen kunde Jakob Hoff inte vara med. Då fick utespelaren Raslan Al Kurdi ställa sig i mål.

Det gick dock hur bra som helst. IFK Malmö körde över Malmö City FC med 7-1 efter tre mål av Ilir Tahiri, två av Jamshed Asekzai och ett vardera av Adam Golstrand och Massab Khattab. Malmö City tog ledningen med 1-0 genom Steven Gabriel.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close