FotbollMalmö FFNyheter

Oscar Lewicki redo för spel mot Dynamo Kiev

Oscar Lewicki körde för fullt på dagens MFF-träning och efteråt var han mycket positiv till spel på torsdag mot Dynamo Kiev.

– Jag är redo för spel. Helt smärtfri är jag inte, men det ska inte vara något som stoppar mig, betonade han.

För en spelare som normalt sett i princip alltid är tillgänglig har de senaste veckorna varit tuffa med först problem med hälen och sedan en känning i låret som tvingade honom att bryta bortamatchen mot FC Lugano i Europa League.

– Tror att det varit hälen som varit problemet hela tiden och att det övriga kom som en följd av den skadan. Jag är fortfarande inte helt okej i foten, men nu genomförde jag ett helt pass utan problem och de senaste lediga dagarna har jag varit här inne på Stadion och sprungit, sa Oscar Lewicki och berättade att han även gjort en egen liten justering av skon på den krånglande foten.

– Jag har tagit bort de två bakersta dobbarna och det kändes som det underlättade. Jag fick bra fäste ändå.

För Marcus Antonsson och Arnor Traustason ska det heller inte vara någon fara.

Antonsson gjorde också sitt första fulla träningspass idag och Traustason, som kom tillbaka från utflykten med det isländska landslaget med en lårkaka, deltog också fullt ut i alla övningarna. Han fick dock ett par dagar ledigt efter hemkomsten till Malmö.

De enda som körde i rehab-gruppen var därför Franz Brorsson och Anders ”AC” Christiansen.

För AC är det inte uteslutet med spel på torsdag, men än är det för tidigt att säga något bestämt.

– Vi får se hur jag imorgon reagerar på det jag gjorde idag och känns det bra kan jag eventuellt göra lite mer då.

– Men det är kort tid till torsdag, så är det ju bara. Det känns dock bättre. Smärtan har lagt sig och det har handlat om normal rehab där jag hela tiden tagit små, små steg utan några bakslag. Rörligheten har blivit bättre, Jag hoppas kunna vara aktuell redan till torsdag, men det jag definitivt inte vill missa är matchen mot FCK. Då skulle jag bli besviken, konstaterade AC.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close