Ishockey

Lämnar Vikings – återförenas med förre målvaktstränaren

Trelleborg Vikings har haft en tuff säsong hittills. Nu får man klara sig utan målvakten Tim Hultstrand, som lämnar för Hockeyettan-laget Mörrum.

Väl i Mörrum – och en bidragande anledning till flytten, som Tim Hultstrand själv beskriver det – återfinns hans tidigare målvaktstränare, Anthon Hansson. De kamperade ihop i under fjolårssäsongen, men vägarna skiljdes åt efter Panterns upplösning.

– Mörrum hade en skada på en målvakt och behövde förstärka där. Sen har jag haft en dialog med Anthon(Hansson) sedan tiden i Pantern. Så på den vägen är det, säger Tim Hultstrand.

Under tiden i Pantern hamnade Hultstrand på lån hos just Mörrum. Nu har han skrivit på för säsongen ut.

Till Vikings återvände Hultstrand inför säsongen som ett meriterat nyförvärv. Men säsongen föll inte ut som önskat för någon av parterna.

– Det är såklart tråkigt att lämna Trelleborg. Det var en jättebra grupp att vara i, även om det gick lite tungt. Vi har väl blandat och gett, jag med. Men det är tufft att vara nykomling i tvåan, säger Hultstrand.

Med meriter från svenska U20-landslaget, seniorkontrakt med Malmö Redhawks och spel i Hockeyallsvenskan hade Hultstrand högre förhoppningar än Hockeytvåan när äventyret i Pantern fick ett abrupt slut.

– Vi var många som var besvikna när vi lämnade Pantern. Jag hade hoppats på mer, men var väl ute och letade klubb ganska sent.

Nu hoppas förre Vikings-målvakten på ett lyft i Hockeyettan och Mörrum.

– Allt handlar om hur bra jag presterar. Jag har en bra känsla. Jag vet vad jag kan och på vilken nivå jag presterat på tidigare.

 

Joel Ask

Artikelbild: Ola Westerberg/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close