skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Joakim Bengtsson Höörs IS ”Det är här vår resa börjar på riktigt”

Höörs IS har avancerat från div 7 till div 5 senaste två åren. Joakim ”Bengan” Bengtsson är lagkapten i klubbens A-lag. Skånesport fick en pratstund med ”Bengan” om nästa år, förhoppningar och kommande ”heta matcher”.

Vad får dig att välja spela med Höörs IS 2020?

– Klubbmärket på den blåa tröjan. Har trivts jättebra i klubben under alla år så det finns absolut ingen annan klubb för mig. Har varit med under hela krisen i HIS från div 3 till div 7. Missade när Höör åkte ner från div 6 då jag spelade ett år med Önneköp i div 4. Jag känner ett ansvar att ta klubben tillbaka igen. När Höörs IS åkte ner i div 7 så satte jag upp ett personligt mål att försöka få klubben tillbaka i div 4. Nu är vi en bit på vägen.

Hur stor del av framgångarna med klubben ligger du bakom?

-Lika mycket som alla andra skulle jag säga. Resan från div 7- div 5 har vi gjort tillsammans, ledare och spelare med stöd från styrelsen.
Sen har jag försökt hålla alla spelare fokuserade på våra utmaningar under resans gång. Både på och utanför planen och har framförallt pushat dem yngre spelarna.

När Höörs IS åkte ner i div 7 fick de börja om helt och hållet. Ny tränare och de fick in spelare som tidigare representerar föreningen. Framförallt fick de in spelare med huvudet på rätt plats. De vann alla matcher i serien och gick vidare ur DM.

I slutspelet slog ni lag från div 6, 5 och div 4?

-Ja, det stämmer. Vi tog oss vidare som grupptvåa och slog ut Skivarp, Tyringe IF och Fortuna FF. Vi åkte ut mot Kvarnby IK när dem spelade i div 2. Är tacksam att vi fick många matcher i DM då vi vann div 7 överlägset. I seriespelet kunde vi spela katastrofalt på matcher men trots det kunde vi vinna med 7-0.

Men i div 6 blev det annorlunda?

-Det blev både fler och tuffare matcher. Topplagen i serien var roliga att möta men det var för stor skillnad på botten och toppen. Vi slutade på en andraplats där vi fick kvala oss upp till div 5. I kvalspelet till div 5 vann vi första matchen med 5-1 på bortaplan och hemmamatchen med 5-3. Nu är vi i div 5 och det är här vår resa börjar på riktigt. Nu måste vi vara taggade i alla matcher.

Sedan tidigare är det klart att huvudtränare för Höörs IS är Henrik Bergström och assisterande är Jan Nilsson alltså samma tränarduo som i år. Dumt att ändra ett vinnande koncept?

-Visst är det så. Henrik och Janne har gjort ett bra jobb, dem har fullt stöd av spelarna och hela styrelsen.

Det blir såklart alltid mer attraktivt när  man hamnar högt upp i tabellen. Tror du att er tydlighet med klara mål att spela upp er i div 4 kan vara en fördel vad gäller spelar intresserade inför nästa år?

-Det är väl klart att man hellre vill spela i en förening som vill ta steg upp i seriesystemet än i en förening som bara vill stanna kvar i serien.

Behöver ni förstärka truppen?

–Det beror helt och hållet på hur många som stannar kvar. Vi har en bra trupp, så jag känner absolut ingen panik. Mer bredd i truppen är aldrig fel så det kommer säkert trilla in något nyförvärv. Där är några som tränar men vi får se vad som händer.

Nu är serieindelningen klar och det blir många heta derby kommande år i er serie. Några lag som du tror kan bli svåra?

-Det kommer bli väldigt intressant. Tror att vår serie är i topp två tuffaste div 5 serierna i Skåne. Tror inte där är någon match som kommer bli enkel i årets serie. På förhand är det en serie där verkligen alla kan slå alla. För vår del så tror jag att Snogeröd och Hörby är extra svåra, då det är mycket prestige och känslor inblandat.

Vad ser du mest fram emot själv?

-Alla derby som mot Snogeröd och Hörby ska bli extra roligt att möta. Matcher med mycket känslor och förhoppningsvis mycket publik.

Vem vinner er div 5 serien 2020?

-Som tidigare så är det väldigt svårt att ha någon favorit till seriesegern. Jag tror Svalövs BK eller Marieholms IS kommer ta många poäng.

Vägen till framgång är?

-En bred och jämn trupp där ingen har en säker plats i startelvan.  Sen måste alla sitta i samma båt och tro på målsättningar, spelidé med mera.

Vad är era förhoppningar och mål inför nästa år?

-Vi kommer att sätta oss ner så fort truppen är spikad så det vågar jag inte uttala mig om.
Jag hoppas att alla i laget siktar högt och är fullt fokuserade på träningar och matcher för det kommer bli tufft.

Träningsmatcher?

-Vi har precis mött Sösdala IF där vi vann med 6-2. På torsdag den 7/12 ska vi möta Lödde IF U19.

Joakim började spela fotboll i Kungshults IK när han var fem år gammal. När han började på högstadiet gick han till Höörs IS och han har varit kvar sedan dess om man tar bortser från året i Önneköp.

 


Höörs IS vann kvalet till div 5.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close