FotbollKristianstads DFFNyheter

Kristianstads DFF värvar landslagsspelare från Finland och Norge

I år startade Eveliina Summanen 21 av 22 matcher för KIF Örebro i OBOS Damallsvenskan. Näsa säsong spelade den finska landslagsspelaren i Kristianstads DFF.

Hon har skrivit på för två år för KDFF.

Eveliina Summanen (bilden) har trots att hon bara är 21 år redan hunnit med att spela 20 landskamper för Finland och gjort två mål. Hon blev utsedd till bästa spelare i finska ligan 2018 och hon har spelat 63 matcher för HJK Helsingfors och på dessa gjort åtta mål.

– Jag väljer Kristianstads DFF för att jag tror på föreningens vision och jag blev väldigt imponerad av tränaren Elisabet Gunnarsdottir, säger Eveliina i ett pressutskick.

Kristianstads DFF har även gjort klart med Sessy Åsland från LSK Kvinner i Norge. Hon gjorde sex mål på 27 matcher i år och har totalt 178 matcher och 26 mål i högsta ligan i Norge. Sessy har representerat norska landslaget vid sex tillfällen och gjort ett mål. Hon är både cupmästare och ligamästare i Norge.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close