IK PanternIshockeyNyheter

Plikten kallar för unge Panternforwarden: “Min sista säsong”

Adam Eliasson, 19, har öst in poäng i Panterns uniform denna säsong. En uniform som byts ut nästa år.
– Jag ska gå lumpen och vill ge det en chans, säger han. 

I nykomponerade IK Pantern har rutinerade – profilerade – rävar som Filip Rubenson och Nicklas Jadeland stått för en ansenlig poängproduktion. Lite i skymundan har Adam Eliasson gjort samma sak.

Pantern närmar sig Alltrean – men efter ett eventuellt avancemang till Hockeytvåan kommer man få klara sig utan Adam Eliasson. Forwarden, som kom till Kirsebergsklubben inför den här säsongen, har valt att ta vägen via lumpen hellre än hockeyn nästa år.

– Det blev ju lite så när jag lämnade Malmö, att jag gick till Pantern för att få mer speltid. Men jag känner väl att motivationen har försvunnit lite. Jag ska ut i lumpen nästa år, eftersom jag inte känner att det kan bli så mycket mer av hockeyn, säger han.

Så det är bestämt att detta blir din sista säsong?

– Ja. Och det är därför jag vill göra det så bra jag bara kan medan jag fortfarande spelare. Jag vill göra detta till en bra säsong, både för mig och för Pantern.

Trots att arsenalen nästa år byts från hockeyklubba till tjänstgöringsvapen ser Adam Eliasson inte den aktiva spelarkarriären som avslutad.

– Jag tror absolut att jag kommer ta upp hockeyn igen. Hockeyn har varit en stor del av mitt liv. Jag tycker fortfarande att det är väldigt roligt – så efter lumpen kanske jag kommer tillbaka. Troligen, faktiskt.

Adam Eliasson har satt många målvakter på prov denna säsong. Foto: Lola Nilsson/Skånesport

 

Adam Eliasson
Ålder: 19 år
Position: Forward
Klubbar: Malmö Redhawks, Limhamn HK, IK Pantern
Poängproduktion så här långt: 12 mål och 11 assist på 12 matcher

 

Joel Ask

Artikelbild: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close