skanesport_desktop-panorama-1

HandbollHK MalmöNyheter

Derby och toppmatch triggar Malmöstjärnan: ”Här vi vill vara”

Epitetet derby kittlar i sig. Som faktumet är kan attributet toppmöte också adderas till torsdagens match mellan HK Malmö och Ystads IF. Och det har HK Malmös skyttekung inget emot.
– Det är svårt att välja vilken typ av match som är roligast att spela – men kul ska det bli, säger Hampus Olsson. 

Fram till tisdagens sena timmar var torsdagens möte mellan HK Malmö och Ystads IF en ren seriefinal. Men Allingsås seger över Sävehof tog dem upp i topp.

Men det sänker inte pulsen hos Malmöstjärnan Hampus Olsson inför mötet med lokalrivalen.

– Det är en viktig match, vilket ska bli jättekul. Spontana känslan är att man minns hur det kändes förra gången vi möttes, och det var inte kul, säger han.

Hampus Olsson åsyftar lagens tidigare möte under säsongen, där YIF såg till att vinna i Baltiska hallen.

– Vi är väldigt revanschsugna och vill oerhört gärna knipa poängen. Det är viktigt att vinna mot lagen i toppen också. Det är i sådana här situationer vi vill vara. Dels för att visa att man kan vara med och slåss, dels för självförtroendet, säger Olsson.

Hampus Olsson står på 76 fullträffar inför mötet med Ystads IF. Foto: Christoffer Borg Mattisson

Hampus Olsson ser till att berömma försvarsspelet hellre än den offensiv där han själv bidragit. Trots sin status som lagets bästa och seriens tredje bästa målskytt tillåter ödmjukheten honom inte att sväva iväg.

– Jag har haft bra flax under hela säsongen, fått ta en del straffar, vilket hjälpt till. Överlag är jag nöjd med hur det gått hittills.

Är flax rätt begrepp att applicera på din målskörd?

– Haha! Nä, men jag har ju fått en del speltid nu och fått bra självförtroende av när det gått bra för mig och laget. Då brukar det komma av sig själv.

Hur starka känner ni er inför mötet?

– Nä, men jag tycker vi kommer in med en bra form. vi är stabila bakåt – vi känns starka överlag. Vi har en väldigt bra bredd. Så oavsett vem som känner sig lite ur slag, så har vi folk som kan täcka upp. Det gör oss tunga att möta.

– Jag förväntar mig en tuff match, och vi kommer behöva försvara oss på bästa sätt. när vi gjort det hoppas jag kunna rinna igenom och sätta några bollar, avslutar Hampus Olsson.

 

Joel Ask

Artikelbild: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2