FotbollHelsingborgs IFNyheter

Ny assisterande tränare i HIF – med fokus på fotbollsfys

Helsingborgs IF är överens med Rickard Engström om ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2021. Han kommer att ingå i A-lagets tränarstab i rollen som assisterande tränare med inriktning fotbollsfys.

31-årige Rickard Engström innehar UEFA B och en master i idrottsvetenskap med specialisering på matchanalys och träningsmetodik. Han inledde sin tränarkarriär med en praktikperiod hos KIF Örebro. Därefter har han varit fysansvarig i BK Forward och även assisterande tränare för klubbens U21-lag.

Engströms senaste uppdrag var i Östers IF, där han först var assisterande tränare för U17-laget, innan han för två år sedan blev en del av A-lagets ledarstab som fystränare. Nu är han klar för HIF.

– Det känns helt fantastiskt och det har det gjort sedan första kontakten. Genom samtalen med Olof [Mellberg] har jag känt av entusiasmen som finns i och runt tränarteamet som jag ser verkligen fram emot att få vara en del av. Att bo och verka i en fin stad som Helsingborg är också något jag ser fram emot. Jag är jättestolt över att få förtroendet och redo för en kul utmaning, säger Rickard Engström till klubbens hemsida. 

– Jag har fått ett mycket positivt intryck av Rickard och ser fram emot att börja jobba tillsammans, säger Olof Mellberg.

 

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close