IshockeyRedhawks

Redhawksbacken hoppas på fysiskt derby: ”Tror det gynnar mig”

För Malmö Redhawks väntar derby mot Rögle under torsdagen. En möjlighet till revansch för tidigare resultat – men lika mycket en potentiell katalysator inför framtiden.
– Vi är verkligen hungriga på att göra en bra match, säger backen Niklas Arell. 

Hemmaförlusten mot Brynäs senast sved rejält för Redhawks. Inte bara på grund av de tappade poängen – insatsen var undermålig.

Under torsdagen stundar hett Skånederby i Catena Arena mot rivalen Rögle. Ängelholmslaget, som inledde säsongen imponerande men därefter dalat, kan bli en möjlighet för Redhawks att ta sig upp i sadeln igen.

– Det blir inte direkt svårt att tagga till. Det är en av säsongens roligaste matcher, i en slutsåld hall. Det känns som vi kommer gå in med en glädje, säger Malmöbacken Niklas Arell.

– Jag tror och vet att vi är väldigt sugna på att prestera bra hockey. Vi är inte nöjda med förra matchen mot Brynäs. Vi ska göra vårt yttersta för att göra en bra match och få med oss ett bra resultat, tillägger Arell.

Det är ingen nyhet att derbymatcher tenderar att leva sitt egna liv. Niklas Arell hoppas på en fysisk tillställning.

– Det är då jag är som bäst, tycker jag. Jag tror det gynnar mig när matcherna blir så. På bortaplan förväntas man inte spela lika snyggt. Jag hoppas få smälla på lite och skapa känslor.

Tror du ett positivt resultat kan bli en språngbräda för er?

– Det tror jag absolut. Dessa matcher är väldigt viktiga, både för oss och för Rögle. Och jag tror att känslan av att vinna är något man kan ta med sig framöver.

Olikt laget i stort kan Niklas Arell vara nöjd över sin egen säsongsinledning. Efter en skadefri sommar talade den 29-årige backen själv om en stigande form. Något som följt med under säsongen.

– Jag tycker det har känts bra hittills. Jag kunde träna på helt och hållet under sommaren, vara skadefri, och tycker väl att jag har byggt vidare på det. Samtidigt känner jag att det finns fler steg att ta.

Är det upp till dig – och endast dig – eller kollektivet att ta fram det lilla extra hos dig?

– Det är klart att det är lättare att prestera bra när spelare runtomkring gör det bra. börjar vi vinna mer och klättrar upp i tabellen så hoppas och tror jag att min egen insats kommer att bli bättre tack vare det. Det hänger ihop.

 

Joel Ask

Artikelbild: Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close