FotbollMalmö FFNyheter

UEFA tvingar MFF spela i reservställ – trots tre överklaganden

När MFF på torsdagskvällen ska spela mot Dynamo Kiev i ikonen Markus Rosenbergs allra sista hemmamatch får man inte göra det i sitt ordinarie himmelsblå matchställ.

UEFA tvingar MFF att byta bort hemmastället mot det mörkblå reservstället.

Anledningen: UEFA bedömer att inget av Dynamo Kievs tre ställ har tillräcklig kontrastverkan mot MFF:s himmelsblå. Enligt UEFA:s reglemente är om det inträffar, hemmalaget tvunget att byta.

Och det är inte TV-bilderna som avgör utan UEFA:s bedömning av om domaren på plats får tillräcklig kontrastverkan i elljuset.

– Vi är givetvis inte nöjda med beslutet och har överklagat tre gånger, men fått nej vid alla tillfällena, berättar MFF:s press- och informationschef Peter Åhlander.

Vid ett av överklagande pekade MFF på att det gick bra att spela i himmelsblått när laget mötte Chelsea i mörkblått, snarlikt ett av Dynamo Kievs ställ.

– Då hävdade UEFA att Kievs inte är lika mörkt blått som Chelseas.

Ett av problemen är att Dynamo Kiev, som man ska göra, anmält tre olika ställ till UEFA, men att det ena är väldigt likt ett av de andra. Den stora skillnaden är färgen på strumporna.

Ett annat – och det största – är att det är Markus Rosenbergs stora stund, hans avtackning och sista match på Stadion. Det får alltså ske i mörkblått.

– Väldigt olyckligt och det har vi också talat om för UEFA. Men nu finns inget att göra mer än att vi inför den tredje halvleken, själva avtackningen en bit efter matchen, kommer att plocka fram de riktiga hemmatröjorna. Extra olyckligt är ju att det här händer extremt sällan och så blir det just när vi ska tacka av Rosenberg, säger Peter Åhlander.

Om MFF inte följer UEFA:s beslut blåses matchen inte igång och det blir höga böter.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close