IshockeyNyheterRedhawks

Derby direkt för återkallad Cronholm: “Bara ge allt”

Under hösten har Linus Cronholm tagit kliv i Karlskrona. Återkallad till Redhawks kastas han direkt in i hetluften – i derbyt mot Rögle.
– En av de roligaste matcherna att spela, säger han. 

Skador i backuppsättningen har fått Malmö Redhawks att agera. Linus Cronholm, 19, har hämtats tillbaka från lånet i Karlskrona. I återkomsten till Redhawks väntar hett derby direkt. Men den unge backen räds inte utmaningen.

– Det är bland de roligaste matcherna man kan spela. Det blir alltid bra tryck, alltid mycket känslor. Jag ser fram emot det, säger Linus Cronholm.

Under fjolårssäsongens debutmatcher i SHL visade Linus Cronholm upp ett respektlöst och modigt spel. En spelstil han inte har för avsikt att frångå.

– Jag tycker man spelar bäst ishockey med stor passion och mycket känslor. Speciellt i sådana här matcher, där det är mycket känslor, tror jag det kommer passa mig bra, säger han.

Linus Cronholm hoppas röra upp känslor även i derbyt. Foto:Christian Örnberg/Bildbyrån

Under Redhawks-profilen Mats Lusth har Linus Cronholm givits möjligheten att växa i Karlskrona – både på och utanför plan.

– Det har varit väldigt lärorikt. Jag har fått spela jättemycket, och allting har varit nyttigt för mig, både som person och ishockeyspelare. Bara att flytta från Malmö, att bo själv och ta hand om sig själv. Det utvecklar en som individ, och det är nästan det viktigaste, säger den unge backen.

Går det att beskriva känslan att “komma hem”?

– Det betyder jättemycket! Jag fick ett jättebra mottagande från alla. Man känner sig verkligen välkommen, verkligen som hemma. Det är verkligen något jag har längtat efter, att få komma hem till Malmö igen.

Hur ser du på konkurrenssituationen i truppen?

– Det är klart att det är väldigt hög konkurrens. Många backar är vi. Det gäller bara att ge allt, det är det jag kan göra. Hockey är en färskvara, så det gäller att göra sitt bästa varje gång man får chansen.

 

Joel Ask

Artikelbild: Christian Örnberg/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close