FotbollMalmö FFNyheter

Hugo Andersson: Tillbaka i MFF för att ta en plats i backlinjen

Utlåningen till Trelleborgs FF är över och sedan en tid tillbaka tränar 20-årige mittbacken Hugo Andersson på nytt för fullt med MFF. Han gör det med ett klart uttalat mål för nästa år.

– Givetvis har jag redan börjat tänka på 2020, min egen säsong är ju över eftersom jag inte är aktuell för de återstående Europa League-matcherna. Därför är det nästa säsong som gäller och då vill jag ta en plats i MFF. Låneperioden gav mig mycket, men nu är det MFF som gäller, konstaterar han.

Vad gav tiden i TFF?

– Speltid, framförallt. Det behövde jag och jag spelade 27 av seriematcherna. Det var första gången i min karriär jag kände att jag fick en regelbundenhet i matchningen och det precis det som var meningen med utlåningen. Jag fick även erfarenhet av seniorfotboll på hög nivå.

Hur upplevde du skillnaden mellan TFF och MFF?

– Kvalitén skiljer naturligtvis. Sedan blir ju även uppgifterna lite annorlunda. Det blir mer försvar i TFF och mer speluppbyggnad i MFF. Fast det passade rätt bra med tanke på vad jag behövde utveckla. För mig var det också första gången i mitt fotbollsliv jag inte var i ett lag som vinner kanske 80 procent av matcherna. Trelleborgs FF hade en tuff säsong, väldigt skönt att det gick vägen till slut.

– Och erfarenheten jag fick av att spela i ett lag med andra förutsättningar kan ha varit nyttig. Nu är jag redo för “next level”, det vill säga gnugga till mig en plats i MFF.

Vilka positioner kan och vill du spela på i en trebackslinje?

– Alla tre, men mest i mitten.

Då konkurrerar du med Rasmus Bengtsson.

– Det är jag medveten om. Även hur bra han är. Men jag får tugga mig framåt steg för steg.

Hugo Andersson skrev i slutet av 2018 ett A-kontrakt med MFF som gäller till och med säsongen 2022.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån (Petter Arvidson)

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close