FotbollKristianstads FCNyheter

Jack Majgaard Jensen klar som ny tränare i Kristianstads FC

Kristianstads FC har nu gjort helt klart med en ny tränarduo. Jack Majgaard Jensen blir huvudtränare och Anders Swahn återvänder till klubben som assisterande tränare och utvecklingschef.

– En bra duo och en långsiktig lösning eftersom kontraktet är på tre år, säger Dennis Nanasi i KFC:s sportråd.

Jack Majgaard Jensen tränade Lunds BK i år och har tidigare jobbat i bland annat MFF U, Lyngby i Danmark, Landskrona BoIS och FC Rosengård dam. Kombinationen med erfarenhet från både talangutveckling på ungdomssidan och A-lagsfotboll på hög nivå lockade Kristianstads FC.

– Han ska utveckla våra unga spelare. När vi pratade frågade han om han i lugn och ro fick lov att använda våra egna unga spelare i seniorlaget utan att få kritik om de inte skulle lyckas direkt och det var just det vi ville höra. Vi vann DM både för P19 och U16 och har nu nått en position där spelare söker sig till oss för att de vet att vår akademi-utbildning är bra. Då ska de givetvis veta att de har chansen i A-laget.

– Anders Swahn passar också utmärkt i den bilden. När vi pratat med tilltänkta spelare i truppen, både de som redan finns där och utifrån, har de just efterlyst en stark och långsiktig tränarbesättning. Inte minst efter de senaste säsongerna. I Anders och Jack tycker vi verkligen att vi fått det, betonar Dennis Nanasi.

Anders Swahn återvänder till KFC efter två säsonger i Mjällby AIF:s akademi.

– Anders känner ju dessutom väl till flera av våra unga spelare från sin roll i NIU i Kristianstad.

Kristianstads FC åkte ur division 1 och spelar nästa säsong i division 2 östra Götaland där de övriga skånska lagen är Hässleholms IF, IFK Hässleholm, Nosaby IF, IFÖ/Bromölla och hårt satsande Österlen FF. De andra skånska lagen hamnade i division 2 västra Götaland.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close