FotbollMalmö FFNyheter

Marcus Antonsson hoppas på en favorit i repris

Marcus Antonsson hoppas på en repris från förra året. Då hade MFF också fem poäng efter fyra omgångar i gruppen och klarade att avancera till 16-delsfinal.

– Klart att vi vill åstadkomma det igen och jag menar fortfarande på att vi sitter i ett ganska ljust läge i gruppen där vi har Dynamo Kiev hemma med en chans att ta en trepoängare och allt att spela för i sista matchen. Vi vet att vi kan vinna och gå vidare.

– Men det vi verkligen måste göra är att ta det klassiska en match i taget och vara närvarande här och nu. Först ta oss an Dynamo Kiev och sedan se vilka förutsättningar vi får inför den sista matchen mot FCK och ta det vidare därifrån. Mot FCK i Köpenhamn kommer dessutom tändningen automatiskt.

Han räknar med att hemmaplansfördelen på nytt ska bli en viktig faktor.

– Vi spelar hemma där vi har ett bra facit och ett fantastiskt stöd i ryggen. Det ger så klart ett bra självförtroende och en trygghet. När vi linar upp kommer vi att stå där med en god känsla, det är jag helt övertygad om.

– Klart att det var en besvikelse att tappa guldet, inte minst på sättet det skedde där vi hade det i handen en bra bit in i den andra halvleken. Men jag tycker ändå att vi skakade av oss besvikelsen ganska snabbt och nu är det sedan länge 100 procent fokus och stämningen är alltid god i laget.

Hur påverkar det att matchen är Markus Rosenbergs sista hemma i Malmö?

– Före och efter är det speciellt. Under själva matchen är allt fokus på den. Nu under uppladdningen är det dock givetvis en del i tändningen, Man vill att han ska få avsluta på allra bästa sätt och kan vi andra bidra till det är det härligt. Jag är övertygad om att alla i truppen har det som en extra motivationsfaktor.

Tror du FC Lugano kan ta poäng mot FCK eller Dynamo Kiev nu mot slutet?

– Jag känner lite att allt är möjligt i ett Europa League-gruppspel. Det är inget dåligt lag på något sätt. Tar man sig in i Europa League är man ett bra lag.

Du fick en skada i cupmatchen mot IFK Värnamo. Är den helt läkt nu?

– Jag var ju skadad över det lilla uppehållet med en känning i baksidan. Nu har jag rehabat och gjort ett par fulla pass utan några som helst problem. Programmet jag fick att följa fungerade perfekt och snabbt.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån (Ludvig Thunman)

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close