skanesport_desktop-panorama-1

FotbollHelsingborgs IFNyheter

Joseph Ceasay klar för Helsingborgs IF

Helsingborgs IF är överens med 21-årige Joseph Ceesay om ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2021.

Sedan 2015 har Joseph Ceesay tillhört Djurgårdens IF men har varit utlånad till Superettan-klubbarna IK Frej, IK Brage och Dalkurd. Sammanlagt har han gjort 60 matcher i den näst högsta divisionen i Sverige där det riktiga genombrottet kom under 2019. På 26 match i Dalkurd stod yttermittfältaren för sex mål och sju assist. På meritlistan har han också en match i U19-EM 2017.

Trots konkurrens från andra allsvenska klubbar har 21-åringen nu skrivit på ett tvåårsavtal med HIF.

– Det är jättekul att vara här. HIF är en stor klubb och en fin klubb att komma till. Klubben har tagit fram många stora spelare och har väldigt bra förutsättningar. Mellberg är tränare och jag tror att han spelar en fotboll som passar mig och kan utveckla mig. Jag är en offensiv spelare som gillar att vara kreativ, utmana min spelare och komma till målchanser, säger nyförvärvet i ett pressmeddelande.

– Joseph är en spelare jag känner till väl från Stockholmsfotbollen och som tagit extra kliv den här säsongen i Dalkurd. Nu hoppas vi att den positiva utvecklingen fortsätter hos oss i HIF säger Olof Mellberg.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close