NyheterPadel

Krüeger blir projektansvarig för Malmö största padelcenter

PDL Group AB (PDL), Sveriges ledande padelkedja, som bland annat ägs av Måns Zelmerlöv och Jonas Björkman, öppnar under våren 2020 PDL Malmös största padelcenter i World Trade Center på Skeppsgatan i Västra Hamnen.

Anläggningen kommer innehålla 13 padelbanor, varav några med läktare och två speciella banor för barn, konferens- och kontorslokaler, shop och servering samt omklädningsrum med bastu. Som projektansvarig för padelanläggningen har PDL anställt Stefan Krüeger. Han kommer även vara delaktig i PDL:s fortsatta satsning på att etablera nya padelcenter i södra Sverige.

– Jag är mycket stolt över att få vara en del av PDL:s satsning i Malmö och södra Sverige. Anläggningen i Malmö, med centralt läge och optimala faciliteter för padel, är unik och kommer bli en mötesplats för alla – elitspelare såväl som motionärer samt för företag och familjen. PDL är redan Sveriges starkaste varumärke inom branschen och jag ser fram emot att få bidra till en fortsatt positiv utveckling i södra Sverige, säger Stefan Krüeger i ett pressutskick.

Stefan Krüeger, 55 år, har en bred erfarenhet från padelbranschen och drift av idrottsanläggningar. Han ansvarar i dag för Malmö Padelklubb, som har Sveriges största träningsverksamhet, och Padel Coaching Sweden, som han driver tillsammans med sin fru Åsa Eriksson, en av Sveriges bästa damspelare och EM-bronsvinnare 2019.

Han har varit verksam som landslags- och sponsoransvarig i Svenska Padelförbundet. Som spelare har han vunnit veteran-SM. Han har i över 20 år varit engagerad i olika ledande befattningar inom idrotten. Han sitter bland annat som ordförande i Padelförbundets valberedning och är styrelseledamot i Sparbanken Skåne Arena. Han har även under 2000-talet varit vd för Hyllie Sportcenter och Malmö Redhawks.

– Vi är mycket glada över att kunna hälsa Stefan Krüeger välkommen i PDL-familjen. Med hans bakgrund och erfarenhet får vi en person som kan ge vår nya anläggning i Malmö en bra start. Stefan kommer även bli viktig för vår organisation när vi kommande år öppnar nya padelcenter över hela landet, säger Henrik Söderberg, PDL:s vd och delägare.

Företaget grundades 2015 av Måns Zelmerlöv, Jonas Björkman, Jonas Andersson och Henrik Söderberg och är idag Sveriges ledande padelkedja. PDL distribuerar, etablerar och driver padelanläggningar över hela Sverige och delar av Europa. PDL har i dag 15 anläggningar i Sverige och i Zürich. Under 2020 och 2021 planeras minst lika många att etableras.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close